fredag 13 augusti 2010

Uppvisning av Älvsbyn

Drygt 20 minuter in i matchen inleddes Älvsbyns målkalas i bortamatchen mot Lillpite. På bilden ovan jublar Tommy Öhman (8) över sitt 1-0-mål och gratuleras av Viktor Lundström.
Det blev till slut 5-1 (2-0) för de grön-vita efter en väl genomförd match.
- Viktiga poäng, jublade Mats Andersson, tränare.

Några minuter senare serverade Tommy Öhman ett smörpass/inlägg från vänsterkanten till Viktor Lundström som frispelad bara hade att bredsida bollen i mål.
3-0 gjorde Peter Lundberg direkt på en frispark sedan Anders Sundman hoppat över bollen och därmed lurat både motståndarbackar och målvakt.

4-1 gjordes av Johan Stenvall. Även detta mål tillkom efter ett fint inlägg, denna gång från Olle Sundqvist.
Vi måste också berömma Johan Stenvall liksom Viktor Lundström (2-0) för deras fina löpningar.

Olle själv gjorde sedan 5-1 på ett hårt och pressat distansskott som touchade på en hemmaspelare. Skottläget fick han efter ett långt inlägg från Mats Andersson.

Det blev många kramkalas för ÄIF denna kväll.
- Siffrorna kanske ljuger lite grand. Lillpite var inte så underlägsna som resultatet visar. Men vi krigade på bra och var effektiva. Dessutom hade vi en hel del fina kombinationer, tycker Andersson, som inte kunde hålla sig från spel och hoppade in i andra halvlek.
- I dag var det riktigt kul.

Lillpite var inte ofarliga.
- De har en del giftiga spelare. Det visste vi om. De är tunga att möta men försvaret skötte sig bra liksom målvakten Samuel Karlsson som gjorde en del avgörande räddningar.

Matchen bjöd på en del tuffa närkamper utan att därför vara "ful". Det var många som fick bita i gräset.

På bilden ovan är det Tommy Öhman som så när lyckas få en tå på bollen före Lillpites duktige keeper Jimmy Risberg Vikström.
Inställningen var det inget fel på hos ÄIF denna kväll. Laget spelade aggressivt men ändå finurligt.
Kanske inspirerade av det "nya" svenska landslaget.

De grön-vita spelarna visade också vilja. Som Mitko Kabakchiev på bilden ovan. Löpviljan var god och passningsspelet stundtals briljant.
Inte minst var det brasse-stuk över inläggen. Inget tjongande på chans. Utan välspelade bollar med tydlig adress. Dessutom ofta efter marken (se bilder på 2-0- och 4-1-målet).
Det var en rolig match att titta på.

Alla spelare i Älvsbyn förtjänar högsta betyg med ett litet extra plus för målvakten Samuel Karlsson tillsammans med Olle Sundkvist och Viktor Lundström. Den sistnämde hade inte tränat på en vecka och var rejält spelsugen.
Vinsten var nära att kosta spelande tränaren Mats Andersson en lång hemresa.
- Jag hade lovat cykla hem om vi vann med fyra mål eller mer. Nu köpte jag mig fri genom att bjuda på fika till veckan, säger Andersson med ett skratt.
Lillpites tröstmål kom på straff. Målskytt för hemmalaget var Linus Olsson.
TEXT OCH BILD: TONY BERGLUND