måndag 9 augusti 2010

Älvsbyn Runt på cykel


Bildtext: Segraren Kalle Walleij flankerad av Peter Sjödin (vänster i bild) och Johan Samuelsson
Kalle Walleij, Gimonäs CK, vann helgens upplaga av cykelloppet Älvsbyn Runt tätt följd av Peter Sjödin, Skellefteå, och Johan Samuelsson, Sveaskogs IF. Bäste Nybyåkare blev Per Nilsson som gjorde en mycket starkt lopp och blev 4:a
I ett soligt och varmt väder startade motionsloppet på utsatt tid 14.00.
I långsam fart så åkte hela klungan bakom ledarbilen genom byn efter Storgatan för att sen svänga mot Shellrondellen där följebilen gav signal och loppet därmed startades.

Det blev en lite underlig tillställning, under första varvet så splittrades klungan delvis beroende på en punktering och fall, där sedemera 9 cyklister gled iväg från huvudklungan relativt enkelt och då de flesta klubbar hade åkare representerade i första klungan så fanns ingen större vilja att köra ikapp utbrytarna.
Nybyn representerades i främre klungan av Robert Engman, Samuel Holmgren och Magnus Häggström.

På utgången av andra varvet så gjorde Nybyåkarna Per Nilsson och Erik Jonsson (på bilen ovan tillsammans med Samuel Holmgren)en egen utbrytning med sikte på tätklungan som vid den tiden hade en minut och 30 sekunders försprång.
I kvarvarande huvudklungan så gick det fortfarande relativt långsamt. Vid drygt halva loppet blev det en vurpa till som stannade av huvudklungans fart ytterligare.
Mellangruippen med Erik och Per jobbade starkt men kunde inte riktigt komma ifatt täten.
Tätgruppens fart var rätt hög och åkare efter åkare droppade från som anslöt till mellangruppen ett slag innan en del tappade ännu mer då deras krafter var på upphällningen.
Till slut så var det bara tre stycken kvar i tätgruppen och dom följdes till mål och där avgjordes loppet i avslutningsbacken upp mot kyrkan.

Den som först bröt mållinjen var Kalle Walleij från Gimonäs CK (Umeå), Tätt följd av Peter Sjödin (Skellefteå) och Johan Samuelsson (Sveaskogs IF)
Bäste Nybyåkare blev Per Nilsson som gjorde en mycket starkt lopp och blev 4:a