måndag 16 augusti 2010

Simon gjorde fem mål

Nybyn besegrade gästande Bergnäset 3 med hela 9-1 (7-0)  på måndagskvällen i ett riktigt målfyrverkeri. Simon Häggström gjorde fem (!) av målen.
- Simons roll som yttermittfältare passar som hand i handske, säger Greger Sundman, tränare.
På bilden ovan gratuleras Häggström av Fredrik "Freud" Johansson. Glädjen gick inte att ta miste på.
- Så här bra har vi aldrig spelat. Direkt från start släppte vi bollen och den gick som på ett snöre mellan våra spelare vilket gjorde att vi skapade chanser i massor. Jag är fantastiskt nöjd med hela laget, berömmer Sundman.
Johan Stenvall var också målsugen och vädjade i den här situationen om en straff.
Men matchens lirare var förstås femmålsskytten Simon Häggström. Den tidigare ytterbacken som flyttades upp till yttermittfältare. En position där han numera gör stor succé.

- Simon har ett bra tillslag på bollen. Han kommer rätt på öppna ytor, hittar rätt och läser spelet rätt. Dessutom jobbar han alltid hårt både i offensiven och defensiven. Jag ville prova honom som yttermittfältare och det har ju visat sig bli ett lyckat drag, förklarar Sundman som också vill hylla hela laget.

- Det här var en riktig laginsats. Genom våra innermittfältare Per Hortlund och Erik "Gurra" Gudmundsson skapade vi ett tryck. I ytan bakom klev mittbacken Erik Norén upp på ett sätt som vi aldrig gjort förr. Det var en fröjd att se första halvlek, tycker Sundman.
- Men alla i laget var bra. Det vill jag understryka.
Framåt så svarade Mitko Kabakchiev för tre mål. Fredrik "Freud" Johansson gjorde ett.
- Mitko är ju som en virvelvind där uppe och skapar ytor för andra.
Målvakten Samuel Karlsson var också säkerheten själv de få gånger Bernäset tilläts komma till anfall.
I andra halvlek slog Nybyn av lite på takten.
Och än lever hoppet om serieseger för Nybyn men då måste Bergnäset 4 drabbas av nervdaller och tappa poäng i sina återstående matcher.