måndag 2 augusti 2010

Per blev klubbmästare


Bildtext:Per Nilsson blev 2010 års mästare i linjeloppet som genomfördes på söndagskvällen.

Per Nilsson kan titulera sig klubbmästare i den framgångsrika cykelklubben Nybyns IK. Men det krävdes en spännade spurtuppgörelse.
Loppen genomfördes på Brännbergsvägen t.o.r av en total läng på 36 km. I starten så gick tre cyklister loss direkt medan klungan avvaktade.
Mats Pettersson orkade inte med tempot som de två andra utbrytarna Per Nilsson och Daniel Nordebo satte upp i medvinden. Som mest hade dom en lucka på en minut.
I klungan stod Johan Boldrup för den mesta farthållningen i början. Efter ca 7 km så ökade klungan farten rejält med framförallt Andreas Lundberg som tongivande och då tunnades manskapet i klungan ut då tempot blev för högt för många, men samtidigt så knaprades utbrytarnas försprång in snabbt.
Strax före vändningen så var Per och Daniel inhämtade.
På vägen tillbaka så blev farten väldigt ryckig då det var mycket taktikkörning och lurpassande i motvinden, ingen ville riktigt offra sina krafter allt för mycket i motvinden, det innebar även att en del avhängda åkare kunde ansluta till tätgruppen igen allt eftersom.
Med knappa kilometern kvar så försökte sig Peter Lundbäck på en soloattack som höll i några hundra meter, den plockades in med Andreas fartökning och direkt då Peter var inhämtad så ökade Stefan Lindbäck farten rejält vilekt blev en fint upplägg för att Per skulle kunna spurta hem Klubbmästerskapet 2010.

Bildtext:Fint och varmt väder samlade 14 åkare till kamp denna sommareftermiddag.

Resultatlistan blev enligt följande:

1. Per Nilsson - Klubbmästare
2. Stefan Lindbäck
3. Robert Engman
4. Andreas Lundberg
5. Johan Boldrup
6. Peter Lundbäck
7. Fredrik Röding
8. Samuel Holmgren
9. Daniel Nordebo
10. Magnus Häggström
11. Delat på Jonny Lundgren
Mats Petterson &
Anders Boldrup
14. Jonas Holmgren
BILDER: EVA LINDBÄCK