Jonas Berglund utsattes för en otäck och vårdslös tackling i Luleås bortamatch mot Brynäs.
Han fördes av isen i ambulans.
Dessbättre säger första rapporterna att Berglund inte drabbats av några allvarliga skador.

Ishockeyexperten Mikael Renberg rasar över tacklingen.
- Nu är det dags att stänga av spelare för tackling mot huvudet i tio matcher, dundrade han i SVT:s program Hockeykväll.

Händelsen inträffade 14:29 in i tredje perioden. Pucken var på väg ut ur Luleås zon när Berglund försökte sträcka sig efter den utan att nå. Då kom Brynässpelaren Simon Bertilsson i hög fart och tacklade Berglund i huvudet.

Jonas Berglund blev liggande till synes livlös i flera minuter. Alla i Läkerol Arena höll andan. Berglund kunde inte ta sig upp för egen maskin utan en ambulans fick köras in på isen.

Första rapporterna säger att Berglund drabbats av en kraftig hjärnskakning. Han har lär även ha klagat över smärtor i en axel.

Mikael Renberg efterlyser hårda straff. Han tycker det ska svida i plånboken genom långa avstängningar.
- En spelare som blir avstängd i tio matcher utan lön tänker nog efter en gång extra, hävdar han.

Dessutom förespråkar många kraftiga bötesstraff.

– Det är en fantastiskt korkad sak han (Bertilsson) gör. Det här kan vara en väldigt allvarlig skada. Nu är det dags för att stänga av spelare för tackling mot huvudet, tio matcher. Jag vet inte ens om det räcker, säger Renberg i SVT:s hockeykväll.

– Jag blir upprörd. Nu får det fan vara nog med de här dumma tacklingarna.

Se och lyssna till Renbergs kommentar nedan:

Matchen då? Ja, den vann Luleå med 1-0 efter mål av Damien Fleury på pass av Chris Abott. Målet kom redan efter 18 sekunder i första perioden!

Storspelade gjorde även Luleå unga målvakt, Johan Gustafsson, 19 år, som stoppade 31 Brynässkott. Det var Gustafssons andra nolla för säsongen.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND