söndag 16 oktober 2011

Älvsbyn knep medalj efter annorlunda avslutningsmatch

ÄIF:s damer avslutade säsongen med match mot BAIK i sporthallen.


Älvsbyns damer blev trea som nykomlingar i division III.
- Det känns bra. Definitivt en mer än godkänd första säsong i serien, säger Mats Anderssons, som dock själv funderar på att kliva av som tränare efter två säsonger.

I lördags spelades den uppskjutna matchen mot Bergnäsets AIK - i sporthallen. Luleålaget kunde bara mönstra nio spelare.
- Vi kom överens om att spela 2 x 20 minuter i sporthallen. Förbundet tvingade ju oss att spela matchen, förklarar Mats.Älvsbyn vann med 4-3 (3-0) efter mål av Anna Stenberg, Lisa Renlund, Nina Norberg och Johanna Björk. Segern innebar att ÄIF klättrade upp till tredje plats i sluttabellen.
- Totalt sett har tjejerna svarat för en kanonsäsong. Enda plumpen är väl att vi ibland varit lite ojämna och varvat jättebra matcher med ett par sämre.Men helt klart har alla spelare tagit ett steg framåt i utvecklingen.Efter två säsonger som huvudtränare har Mats funderingar på att kliva av. Det har blivit två framgångsrika år där Älvsbyns först vann division fyra 2010 och nu alltså knep en medaljplats som nykomlingar i trean.
- Styrelsen har en del jobb framför sig. Det gäller att hitta rätt folk och arbeta vidare på det vi börjat bygga i damfotbollsväg i Älvsbyn.

TEXT: TONY BERGLUND  FOTO: PETER LUNDBERG