Viktor Lundström klipper till och gör mål på ett inlägg från Mitko Kabakchiev.

På fredagskvällen besegrades Arvidsjaur med hela 6-2 (4-0) hemma på Älvåkra.
- Jag är jäkligt nöjd, säger Greger Sundman, assisterande tränare i ÄIF.
Tummen upp för ÄIF och "Freud" Johansson.

Det har han all anledning att vara.
För Älvsbyn gav inte gästerna någon pardon och avgjorde matchen tidigt.
Redan till pausvilan hade Älvsbyn 4-0 efter mål av, i tur och ordning, Josef Lundgren, Mitko Kabakchiev, Viktor Lundström och John Sundman (straff).
Nestorn Erik Norén var tillbaka vilket Arvidsjaurspelarna fick känna på.

Andra halvlek blev en transportsträcka. Älvsbyn orkade inte vara lika aggressiva samtidigt som Arvidsjaur satsade allt på ett kort.

Två mål för vardera laget noterades efter paus. Älvsbyns femte och sjätte mål gjordes av Fredrik "Freud" Johansson och Mitko Kabakchiev (hans andra för kvällen).
Mitko Kabachiev som vanligt gifitig i anfallet.

Seger med 6-2 och tabellen bjuder på riktigt trevlig läsning för alla älvsbyanhängare.Kommande match mot Infjärden blir en ren seriefinal.

I Älvsbyn var backliinjen som vanligt stabil bakom ett organiserat mittfält och ett aggressivt anfall där samtliga forwards levererar.  Lagdelarna kuggar i varann förträffligt i Älvsbyn för tillfället och alla spelare förtjänar beröm.

Anders "Södde" Södergren utsågs till matchens bästa hemmalirare. Piggt inhopp också av Simon Häggström.