lördag 20 augusti 2011

Gammalt radarpar förde Älvsbyn upp på kvalplats

Mitko Kabakchiev målskytt på nytt.
Det gamla radarparet från Nybyn, Fredrik "Freud" Johansson och Mitko Kabakchiev, gjorde var sitt mål när Älvsbyn vann borta över Sunderbyn med 3-0 (2-0).
Första målet i matchen gjordes av  unge talangen Josef Lundgren.
- Men trots segern var det här sämsta matchen för säsongen. Starkt att ändå vinna, tycker Greger Sundman, assisterande tränare i Älvsbyn.

Segern innebär att Älvsbyn är på kvalplats i division fyra södra. Kampen om den står nu mellan Älvsbyn och Alterdalen eftersom varken Piteå 2 eller Alvik 2 får gå upp till division III.För ÄIF väntar med andra ord en spännande höst.
- Det gäller att hålla ihop laget och spelet. Därför var det kanske bra att vi gjorde en plattmatch mot Sunderbyn och ändå kunde vinna. Alla i laget var överens om att den totala insatsen inte var bra, påpekar Sundman.

Närmast väntar en tuff hemmamatch mot IFK Arvidsjaur den 26 augusti. Veckan efter väntar serieledande Infjärden på bortaplan.
- Viktiga matcher där det gäller att få så många poäng med sig som möjligt.

Åter till matchen mot Sunderbyn där Älvsbyn fick en drömstart. Redan i 6:e matchminuten gav Josef Lundgren, född 1994, laget ledningen på en retur efter att Mitko Kabakchiev skjutit. Han första mål i A-lagströjan.
- Kul för Josef. Det här visar att vi har ungdomar som vill och kan ta för sig. Det borgar bra inför framtiden, säger Greger.

Två minuter senare utökade Mitko till 2-0 med säsongens kanske snyggaste mål. Han sköt på volley från snäv vinkel rakt upp i krysset.
- Riktigt vackert, berömmer Greger.

I matchinledningen var Älvsbyn pigga.
- Matchens första tjugo minuter räddar oss denna gång.

Sedan föll Älvsbyn i i Sunderbyns spel och tempo.
- Det blev mest ställningskrig på mittplan. Kanske blev vi för bekväma. Men resterande 70 minuter gjorde vi ingen bra prestation.

Slutresultatet fastställdes av Fredrik "Freud" Johansson i den 62:a minuten. Också det ett snyggt mål. "Freud" kom fri och chippade bollen elegant över Sunderbyns målvakt.
- Fyrbacklinjen och målen framåt var ljusglimatarna i den här matchen, tycker Greger.

I den stabila fyrbackslinjen spelade John Sundman och Sackarias Berg som yttermackar med mittbackarna Olle Sundkvist och Andreas "Södde" Södergren mellan sig.

TEXT: TONY BERGLUND