tisdag 16 augusti 2011

Det luktar kvalplats till trean för Älvsbyn sedan "Freud" löst knutarna

Kaptenen och mittfältskungen Anders Sundman flög fram.

I viktiga skeden av tillvaron krävs en ibland en psykiatriker. Älvsbyn har sin "Freud". Han snackade inte så mycket utan visade istället genom handling hur man ska göra genom att sätta två mål. Det räckte till seger mot Ersnäs med 3-2 (1-1) hemma på Älvåkra.
- En skön seger, säger Greger Sundman, assisterande tränare i ÄIF.
Kapten Sundman igen...

"Freud" heter Fredrik Johansson och var målspruta i Nybyn förra säsongen. I Mitko Kabakchievs frånvaro (avstängd) så tog herr Johansson chansen.
- Det var en svår match. Ersnäs spelar fysiskt, vilket vi visste om i förhand. Och ärligt talat så hade gästerna spelövertaget i början av matchen, erkänner Sundman.
Ersnäs spelade fysiskt -som förväntat.

Men Älvsbyn kämpade sig in i drabbningen.
- Vi har ett härligt gäng som verkligen stöttar varandra, berömmer Sundman.

"Freud" gjorde både 1-0 och 3-1.
- Utöver detta skapade han massor av lägen och chanser, säger Sundman.
Olle Sundkvist - bra som vanligt.

Då förstår ni kanske att "Freud" var en av huvudpersonerna. Men inte den enda. Huvudrollen stals nog av Simon Häggström som kom in efter en halvtimmes spel.

Den gode Häggström gjorde Älvsbyns andra mål och var planens bäste spelare.

Älvsbyns seger var berömvärd på många sätt. Inte minst eftersom laget sakande många ordinarie spelare. Mitko var avstängd och Peter Lundberg skadad. Likaså saknades målvakten Linus Öhlund och utespelarna Erik Sundberg samt Emil Sundberg.

- John Sundman fick ställa sig i mål. Det förryckte förstås en del av våra ursprungliga planer. Men det gick ju vägen och John gjorde en bra insats mellan stolparna, säger Sundman.

Älvsbyn har nu nära till en kvalplats för division III. Laget ligger på samma poäng som Alterdalens IF men med bättre målskillnad. De båda lagen är i sin tur en poäng efter Piteå 2 - men Piteå får inte gå upp!

Utöver nä'mnda spelare så var kapten Anders Sundman kung på mitten. Extra plus också till Olle Sundkvist och Andreas "Södde" Södergren i et överlag starkt ÄIF.

TEXT: TONY BERGLUND FOTO: STERLING NILSSON

Se fler bilder nedan: