tisdag 2 augusti 2011

600 personer såg Älvsbyns stjärnor besegra kändisarna i TV-laget på Älvåkra

Klockan 18:00 hade en redan förväntansfull publik börjat att strömma in för att se fotbollsmatchen mellan TV-laget och Älvsbyns stjärnor.
Över 600 personer närvarade under den spännande matchen som slutade med hemmaseger, 5-3 till bygdens tappra spelare.
Det var länge sedan en fotbollsmatch lockade så stor publik till Älvåkra.

Innan matchen började bjöd Flickor 99 på cheerleading där man bland annat fick se när dom gjorde mänskliga pyramider.
Älvsbyn flickor 99 både showade och prisades.

Strax innan avspark presenterade speakern Micke Svärd årets två trupper där vi bland annat fick se höjdhopparlegenden Patrik Sjöberg som axlade målvaktsrollen för TV-laget den första perioden och Birger Grahn som axlade Älvsbytruppens.

Klockan 18:40 sattes bollen i rullning och efter endast två minuter satte #7 Johan Jonsson det första målet som gav Älvsbyn ledningen. Älvsbyn visade sig ha bra offensiv i kvällens match, men även det defensiva satt där det skulle och Birger Grahn fick en lugn start på första perioden tack vare sina lagkamraters försvarsspel.
MÅL! För Älvsbyn.

Sedan var det #9 Jonas Berglunds tur att sätta 2-0 målet och inte långt efter det gjorde Johan Jonsson en favorit i repris och Älvsbyn ledde över TV-laget med 3-0. Båda lagen bjöd på ett härligt lagspel och många spelare visade, till publikens glädje, stundtals en mycket fin bollteknik.

Även ett hat-trick bjöds, när Johan Jonsson gav Älvsbyn en ledningen med 4-0, vilket satte lite extra press på TV-laget. Kändisarna satte in lite extra offensiv men som dock enbart blev ett par skott precis ovanför målet, fram tills #8 Johan Petersson gav TV-laget sitt första mål precis innan den första halvleken blåstes av och ställningen var 4-1.

Under pausen passades det på att delas ut priser till Flickor 99 efter deras deltagande i Piteå Summer Games.
Erika Nilsson Waara och hennes tvillingsyster Linnea, till vardags spelande i allsvenska Piteå, förstärkte stjärnlaget från Älvsbyn. Även lagkamraten Sara Eliasson spelade. Alla tre tjejerna kommer från Älvsbyn.

Efter pausen ställde sig sportkommentatorn David Fjäll i mål och offensiven och defensiven förstärktes i TV-laget. Hejaramsor och handklappningar började höras från publiken som stöttade på båda lagen när #10 Egin Adinovich satte ett säkert 5-1 mål.

Inte långt efter var det Peterssons tur igen att göra mål och ställningen var 5-2 till Älvsbyn. Det skulle även bli ett andra hat-trick i matchen när Petersson satte sista målet och slutresultatet skrevs till 5-3 för Älvsbyns stjärnor.

Men Petersson var inte ledsen för det, glad som han var sprang han på planen och vinkade till publiken innan han gick av.

TEXT: ROBIN NILSSON  FOTO: STERLING NILSSON