tisdag 9 augusti 2011

Framgångar för ÄIF:s pojkar i Umeå-cupen

Det blev en spännadne straffläggning i kvartsfinalen.
Förra helgen deltog Älvsby IF-s pojkar -96--97 i Umeå Fotbollsfestival med framgång. Laget gick till A-slutspel och kvartsfinal där det tyvärr blev en snöplig förlust på straffar mot IFK Vasa trots att ÄIF dominerade matchen.

Älvsbylaget inledde gruppspelet torsdag mitt på dagen med att lite halvsovande förlora mot Teg med 0-5. Teg kom att vinna hela gruppen och sen även gå till final.

Torsdagens andra match blev mot Rundvik, där grabbarna var betydligt mer vakna och vann med 5-0.
Fredag morgon spelades det en mycket spännande match, oavgjort 1-1 mot norska IL Vega.
Nästa match vann Älvsbyn mot norska Tverrelvdalen IL, 3-1.

Med dessa resultat blev grabbarna tvåa i sin grupp.
I 16/8-delsfinal fick ÄIF möta Anundsjö IF, där blev det vinst med 2-1.
Till kvartsfinalen mot IFK Vasa hade det kommit många supportrar från Älvsbyn till läktaren, förutom föräldrar o syskon, även spelare, ledare och föräldrar från övriga ÄIF lag som deltagit i cupen.

Det var riktigt roligt! Vi bjöds på en mycket bra match från ÄIF-s sida, som vid slutsignalen visade på 1-1, inte alls rättvist, men så är fotboll ibland.
Vi hade väldigt många chanser, men bollen måste ju in i mål...
Vi ställdes då inför en jobbig straffläggning, där vi tyvärr förlorade, så matchresultat skrevs till 4-6.

På kvällen såg då ledarna och de flesta från laget semifinalen mellan Vasa och Sävast. Sävast vann den med 2-0 och sedan även finalen mot Teg med 2-1.

När besvikelsen lagt sig för spelarna, var de flesta trots allt ganska nöjda med hur bra det gått och hur roligt det var att komma till A-slutspel!

De föräldrar som följde med som supporters hade riktigt roliga dagar tillsammans och fick se många underhållande och spännande matcher. Det tackar vi för!
TEXT: EVA LINDBÄCK FOTO: GABRIELLA GRAHN / http://atthissecond.blogg.se