lördag 18 december 2010

Petter Nårsa och AnnaCarin snabbast i snöröken hos Tok-Lasse på Skomanstjälen

Petter Nårsa visade fin form, körde aggressivt och vann tungviktsklassen Pro Open. FOTO: JENNIE LIDMAN

Petter Nårsa och AnnaCarin Karlsson var snabbast i snöröken på Tok-Lasse Lundbergs motorstadion i Skomanstjälen på lördagen.
Tävlingen hade lockat ett 80-tal förare från Sverige, Norge och Finland.

Älvsby MS första tävling för säsongen var alltså förlagd till Lundbergs hemby där han med hjälp av snökanon och pistmaskin byggt en alldeles egen stadion för skotercross. Tyvärr för arrangörerna var vädret inte det mest publikvänliga men en hel del folk trotsade ändå snön, blåsten och kylan.
Hemmaföraren AnnaCarin Karlsson vann damklassen.


Tävlingen blev mycket intressant och även dramatisk. I undomsklassens första heat kraschade en kille från Finland och fördes med befarat benbrott till Sunderbyn sjukhus.
Resten av dagen flöt på ganska bra, och tidsplanen följdes.
Vinnaren i Semi Pro Open, Robert Granberg (mitten) omgiven av tvåan Patrik Håkansson (t.v) och  John Johansson


Vår fotograf, Jennie Lidman, tog en åktur med Lasse i pistaren en sväng och där berättade han hur glad och tacksam han var för alla som har hjälpt till så att denna tävling kunde genomföras.
Talangen Emil Hansson (tvåa från vänster) vann ungdomsklassen.

Kort om tävlingen:

  • Emil Hansson, mycket bra körning av denna junior, med tanke på att det bara är andra året han kör. Emil vann ungdomsklassen.
  • En imonerande körning av AnnaKarin Karlsson, som tävlade mixat med killarna, och satte pojkarna på plats. I damernas final vann hon, med Decire Stolt som tvåa och Matilda Johansson som trea.
  • I Semi Pro Open, visade Robert Granberg med sin fina körning att hans juniortackter sitter i, med lite mer träning blir han livsfarlig.
  • I Pro Open bevisade Petter Nårsa  att han står i en klass för sig och vi kommer verkligen se mer om honom i vinter. Orkar han hålla i farten och förtsätta med sin aggressiva körning i vinter, kommer många att bli frånåkta.


Vill även ge ett stort TACK till Tok-Lasse Lundberg som verkligen har jobbat och slitigt hårt för att få banan att fungera så bra som möjligt inför denna dag. Fastän lite sömn för Lasse var han på mycket gott och skojjfriskt humör.Tack för en underbar dag i skoterns tecken!

Läs mer på www.sledtrax.se

Här kommer en lista på de tre bästa i samtliga heat;

Ungdom
1. Emil Hansson #40
2. Rttu Jaako #15
3. Johan Engkvist #41

Damer
1. AnnaKarin Karlsson #25
2. Desiree Stolt #1
3. Matilda Johansson #8
4. Johanna Karlsson #41

Sport 600
1. Daniel Eriksson #80
2. Johan Edström #13
3. Sven-Yngve Lindström #12

Semi-Pro Open
1. Robert Granberg #188
2. Patrik Håkansson #29
3. John Johansson #63

Pro Open
1. Petter NÅRSA #127
2. Ville YLIANTTILA #387
3. Adam Öhman #17

FOTO: JENNIE LIDMAN