söndag 19 december 2010

Johannes vann Sverigecupen i skidskytte på Lindbäcksstadion

Bröderna Linus och Johannes Hortlund blev tvåa och etta vid deltävlingen i Sverigecupen på Lindbäcksstadion i Piteå

Johannes Hortlund, Älvsbyn, vann Sverigecupen i skidskytte på Lindbäcksstadion i Piteå. Hans lillebror Elias kom tvåa i sin klass.
Bra gick det också för junioren Linus Karlsson, Älvsby IF skidskytte, som blev femma på sprinten och sexa på distansloppet.

I helgen har det varit Sverige cup i Skidskytte i Piteå på Lindbäcksstadion.
Med 11 graders kyla och  snöfall med lätt vind genomfördes skidskytte tävlingen i Piteå.
Arrangör för Sverige Cup tävlingen var Piteå Skidskytte.185 tävlande deltog i klasser från Herrar/damer elva år och upp till seniorklasserna.
Vädret var inte på skidskyttarnas sida på söndag, så distansen för ungdomarna ställdes in pga temperaturen. Men för juniorer och seniorer kördes tävlingen.
Juniorerna och seniorerna har en köldgräns på 17 grader, ungdomarna har 15 graders gräns.
Tre av älvsby borna som var med och tävlade i Sverige Cup var Johannes och Elias Hortlund och Linus Karlsson.
Johannes och Elias har i år börjat att tävla i skidskytte för Piteå Skidskytte.
Linus Karlsson åker skidskytte för Älvsbyn If Skidskytte.

I lördagens sprint vann Johannes Hortlund i Herrar 14-15, för övrigt enda segern för Piteå Skidskyttes ungdomar och det var alltså en älvsbybo som svarade för den!två bom i andra skyttet.Sprinten som Johannes åkte är uppdelad i 2 skjutningar och bansträckningen är 4 km totalt ( 1,5km +skytte+1,5km+ skytte+1,0km).Segermarginalen blev 1 minut och 5 sekunder före 2.an Sebastian Olsson från Bore Biathlon.

Lillebror Elias tävlande i herrar 11-12 blev 2.a i sin klass.Elias hade lite svårare med skyttet på grund av att han fått snö i dioptern i siktet för att det snöade mycket vid skjutningen.Elias åkte en bansträckning på 1 950meter med 2 skytten. (650m+skytte+650m+skytte+650m)

Älvsby If skidskyttes Linus Karlsson tävlande i herrar 17 åkte på lördag sprint och söndag distans.Linus Karlsson kom på en fin 5.e plats sprinttävlingen, Linus hade 2 skytten på sprinten.På söndagen kördes distansloppen för juniorena och seniorerna. Även där tävlade Linus och han kom på en fin 6:e plats.Linus sköt på distansen 4 skytten som bestod av två liggande skytten och två stående skytten.

De två ungdomarna Johannes Hortlund och Linus Karlsson blev i fjol uttagna att åka Barenskamp för Sverige i Skidskytte i Norge.

Cupen i Piteå var den första av Sverigecupen i skidskytte i år.

Skidskyttarna ska skjuta liggande skytte på 50 meters avstånd och pricka en träffyta på 45 mm.
Stående skytte är på 50 meter håll och de ska pricka en träffyta på 115 mm i diameter.
Helgen bestod av sprint på lördag och distans på söndag.