torsdag 17 maj 2012

Motionsorientering för hela familjen

Lomtjärnsparken blev orienteringsarena
Under torsdagskvällen bjöd Älvsby IF Orienteringsklubb in både klubbmedlemmar och icke klubbmedlemmar till Motionsorientering.
Tidigare under dagen härjade regnmolnen ovanför Älvsbyn, men turligt nog var dropparna få under tiden som orienteringsgänget körde på.
Kontrollskärm med modern stämplingsutrustning.
Tre banor fanns utmarkerade på kartorna, 500 m för dom yngre medan sträckorna 1,1 km och 2,4 km var avsedd för dom äldre.

Här är det ren familjesport
Många klubbmedlemmar valde att komma för att delta i orienteringen, men även nya yngre orienterare kom för att ta sig runt den 500 meter långa banan som sträcker sig runt parken och samtidigt lära sig om hur man använder kartan och löparbrickorna.
Isak Gårding, Martin Larsson och Lisa Larsson läser in sig på kartan.
Martin Larsson, Isak Gårding och Lisa Larsson var tre av dom nya orienterarna som tyckte att det var roligt att orientera sig längs banan, för att sedan passera mållinjen med en tid på drygt 8 minuter.
Lisa Larsson, Martin Larsson och Isak Gårding blir anmälda till motionsorienteringen
I mål väntade Sture Norén på att bokföra tiden och ge vardera deltagare ett kvitto på dess deltagande. Efter målgång var det dags för en välförtjänt fika, om man nu inte valde att ta ett extra varv runt de vill säga.
Fakta om Orienteringens grunder var anslaget.

Detta är den första dagen av tre som Motionsorienteringen pågår i Lomtjärn. Den 24 och 31 maj träffas man klockan 18:30 vid Lomtjärnparkens scen, och man behöver inte vara medlem eller ha orienterat förut. Det ända man behöver är kläder och skor som är anpassade för att röra sig längs stigarna i skogen. Kunniga värdar finns på plats som instruerar ifall det behövs.

Text: Robin Nilsson
Foto: Sterling Nilsson