söndag 27 maj 2012

Från Vitt till Svart bälte

40 talet yngre som tränar karate i Älvsby Shotokan Karateklubb har i helgen varit samlade för träningsläger och gradering. Under två dagar har man gruppvis tränat under tre träningspass för att sedan under söndagen få vara med om terminens avslutande Gradering. Allt under ledning av Anneli Olofsson med 2 dan i svart bälte.
Första gruppen har tränat för vitt till 1:a röd på bältet, medans den andra gruppen tränat för rött och uppåt. Alla nybörjare startar med att bära vitt bälte på träning.
När man sedan har uppnått en viss kunskap byter man färg på bältet genom att avlägga ett prov under en så kallad Gradering. På vägen upp till svart bälte genomgår man ett antal graderingar där utövaren visar upp sina kunskaper i Kihon, Kata och Kumite. Helgens gradering leddes av Anneli Olofsson med 2 dan i svart och klubbledare samt tävlingscoach.
För varje grad ökar kraven och svårighetsgraden. Älvsby Shotokan Karateklubb anordnar gradering i slutet av varje termin och för att klara dessa graderingar måste varje elev träna flitigt redan som nybörjare.

Vill du läsa mer titta då in på Älvsby Shotokan Karateklubb hemsida Här.

Text och Foto: Sterling Nilsson