torsdag 24 maj 2012

Film med skidbus och skidåkning på natursnö i mitten av maj månad - i Älvsbyn!Längdskid- och skidorienteringseleverna vid idrottsgymnasiet i Älvsbyn har gjort en egen film med "skidbus" uppe på Kanisberget.
- Det här är ju faktiskt också bra träning. Alla timmar de klättrar uppför ger ju bra med puls och i akrobatiken får skidtekniken föda, hälsar läraren Sture Norén, som välkomnar initiativet.

En annan sak, som bekräftar den sena våren, är att eleverna körde ett träningspass på natursnö så sent som den 16 maj upp på Storkanis.

Så här skriver eleven Ulrik Nordberg på sin blogg:
"Onsdagens andra pass blev skidor! Joo ni läser rätt, skidor den 16:e maj på naturlig snö i Älvsbyn. Detta på ett av bergen som ligger vid byn, vid namn Storkanis. Detta är enligt Coach S ett nytt rekord!
Coach D tillsammans med Viktor drog upp det gamla spåret som går där. ca 2.5* km.
Så jag, Julius, Emma, Adrian och Pernilla for upp för att testa om det fanns nog mycket spår kvar. Det fanns faktiskt det :)
Stavfästet var däremot begränsat då snön var dyngsur. inte ens skidotrugorna hade något att komma med.

Vi fick ihop 55 minuter skidåkning* det blev den totala tiden vi var ute. Men vi stod sällan stilla, utan vi åkte så gott det gick hela tiden. Distansen blev otroliga 5.8 km."

På nedansttående länk kan du läsa mer och se Ulrik Nordbergs bilder från det historiska träningspasset.

Läs mer genom att klicka här...