söndag 29 januari 2012

Strålande Embla!

Embla Lundström på barr
Under lördagens tävling i Skol-DM i artistisk gymnastik visade Älvsbygymnasternas Embla Lundström 7 år att hon är en gymnast att räkna med.

Skolmästerskapet genomförs en gång per år i Arvidsjaurs gymnastikhall. Årets upplaga samlade 60 stycken tävlingssugna flickor i åldrarna 7-17 år.

I varje årskurs finns möjlighet att välja svårighetsgrad på alla fyra moment vilket gör att tävlingen är en trevlig förstagångstävling.
Detta var tydligt i till exempel åk 2 med hela 15 flickor från skolor i hela Norrbotten.
Fr. v Alice Nyberg och Embla Lundström 
Älvsbygymnasterna hade två duktiga flickor med i tävlingen. Embla Lundström i åk 1 och Alice Nyberg i åk 4. Embla visade på en jämn form och fick 16 poäng på sitt första hopp över häst.
På hoppet upp i mattberg fick hon 15 poäng och var därmed bäst i hoppklassen. På barren visade hon upp en svårare serie än sina medtävlare och blev med sina 16,5 poäng överlägset bäst i den grenen.
I bom och fristående visade Embla att hon är redo att flytta upp en svårighetsgrad då hon erhöll 16 respektive 17 poäng.

Totalt slutade den unga Älvsbytjejen på en överlägsen förstaplats med totalpoängen 65 mot tvåan Thyra Sjöström, Jokkmokk, 59,50 poäng.
Alice Nyberg i fristående
Alice Nyberg, 10 år, valde att satsa på lite högre svårighetsgrad och lyckades mycket bra i hopp upp i mattberg, barr och fristående.
På dessa grenar visade hon att hon är redo för ytterligare utmaningar då hon lyckades få poängen 17, 17 respektive 18 poäng.
Alice Nyberg på barr
På fristående, som är en av Alice favoritgrenar,
lyckades hon uppnå den högsta möjliga bedömningen på sin svårighetsgrad. Nyberg slutade på en fin femte plats efter en oväntad miss på hopp över häst, med totalpoängen 66,50.

Segrade i den klassen gjorde Ebba Olofsson från Kiruna med 70,75 poäng.

Text: Anna Nyberg och Brittmari Åberg
Foto: Anders Åberg