torsdag 28 juli 2011

Johannas kanoner fick Infjärden på fall

Johanna Björks kanoner avgjorde slaget mot ISK.

Johanna Björks tunga artilleri säkrade segern för Älvsbyns damer i bortamatchen mot Infjärden. Det blev seger med 3-2 (2-1) sedan Johanna gjort två mål och Anna Berglund ett.
- Toppen! Även om det blev lite panik i slutet, tyckte Älvsbyns tränare Mats Andersson.
Anna Berglund blev också målskytt.

Matchen spelades på Brovalla i Lillpite. Det var ingen lättspelad plan. Långt gräs och ojämnt.
- I början spelade tjejerna bara boll dit näsan pekade. I slutet av första halvlek blev dock spelet bättre, analyserade Mats.
Jubel i ÄIF som inledde höstomgången med seger.

Det var emellertid hemmalaget ISK som tog ledningen genom Malin Holm med 1-0 på sin första chans i matchen. Älvsbyn fortsatte trots detta att gnugga på och spelade successivt upp sig.
Kvitteringen kom också välförtjänt genom pigga Anna Berglund. Innan paus hann även Johanna Björk ge ÄIF ledningen efter ett fint inspel från Lotta Andersson.

Andra halvlek inledde Älvsbyn bra. Laget förde matchen och när Johanna Björk dundrade in 3-1 från 20 meter så kändes matchen mer eller mindre avgjord.
Men ISK jagade frenetiskt och efter en rörig situation framför ÄIF:s mål lyckades Thess Kronell reducera till 2-3. Då blev det nerv.
- ISK var nära en kvittering. Men skönt att vi lyckades hålla undan, tyckte Mats.
Thess Kronells reducering till 2-3 gjorde att matchen fick nerv.

ÄIF:s seger innebär att laget gick upp på samma poäng som ISK:
- Målet är att vi ska nå någon av topplaceringarna, sade Mats.

Johanna Björks distansskott är vassa. Denna gång blev de ett direkt segervapen.