onsdag 27 juli 2011

Felix endast fya hundradelar från rekord i Valbo Games!

Felix Johansson, Tväråselets AIF, vann i hård konkurrens sprintdistandsen 80 meter för pojkar 12 år på tiden 10,56 sekunder vid Valbo Games. Endast fyra hundradelar från tävlingsrekordet. Felix vann även guld i längdhopp.

Felix visade en hög, jämn och fin form. I försöken noterade han 10.57. En tid som alltså putsades med ytterligare en hundradel i finalen som han vann före före Noa Jonsson, Hässelby SK, på 11.02 sekunder och Martin Sparr, Gefle IF, på 11.09 sekunder. En överlägsen seger med nära halvsekunden på den korta distansen.

Dagen avslutades med längd där förutsättningarna inte var så goda för några rekord med både motvind och kastvindar men Felix tog ytterligare ett guld när han hoppade på 4.86 meter.

Felix personliga rekord är på 5.10 meter. Silvret tog Martin Sparr, Gefle IF, på 4.57 meter och bronset gick till Emil Ipsen, Ballerup AK Danmark, på 4.50 meter.

Det var hög klass på denna stora tävling, även Norge och Danmark hade representanter med i spelen, som årligen återkommer i Gävle.

Nu väntar DM i Piteå den 12 -13 Augusti.

TEXT OCH FOTO: PER JOHANSSON