fredag 15 juli 2011

"Isse" ny coach för Älvsbyns fotbollsherrar

Robert "Isse" Isaksson  sitter inte och tar det lugnt - om du nu trodde det? Under hösten ska han kombinera tränarsysslan för Infjärdens damer med att coacha Älvsbyns herrlag. Dessutom är han tränare under konfirmandernas fotbollsläger vid Älvsby Folkhögskola. Fullt upp med andra ord.
Robert "Isse" Isaksson tar över coachrollen för Älvsbyns fotbollsherrar.
- En bra lösning, tycker Staffan Renlund som hade ansvaret under våromgången men som på grund av sitt arbete har begränsat med tid.

Älvsbyn fick problem under våren när den tilltänkta lagledaren fick förhinder. Staffan Renlund hoppade då in med kort varsel och tog på sig rollen - med framgång.
Älvsbyns herrar krigar ju i toppen av division fyra södra.
- Men vi behövde hitta en annan lösning, förklarar Renlund.

Den har nu ÄIF funnit i form av Robert "Isse" Isaksson som även tränar och coachar Infjärdens damer - topplag i division två.
- I mån av tid kommer jag att vara med Älvsbyns herrlag. Infjärdens damer är fortfarande prioriterade, betonar "Isse", vars familj har ett sommarställe utanför Älvsbyn där de tillbringar stora delar av sommarhalvåret.

"Isse" är också tränare för konfa-fotbollslägret vid Älvsby Folkhögskola under augusti.
- Så det blir en hel del tid för mig i Älvsbyn men sysslan som tränare för ISK:s damer går före allt annat. Min roll i Älvsbyns herrlag blir mer som renodlad coach. Där finns ju också Peter Lundberg och Greger Sundman som kan sköta träningar och vara mitt bollplank.

När Älvsbyns herrar spelar mot Infjärden kommer inte "Isse" att coacha. Likaså missar han två herrmatcher på grund av att ISK:s damer spelar samma dag.
- Då går Infjärden före.

Uppdraget att coacha Älvsbyns herrlag ser han som en spännande och meriterande utmaning.
- Ja, det ska bli kul och intressant, även om jag som sagt inte kan vara med fullt ut. Det kanske handlar om en match och en träning i veckan, säger "Isse".

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND