torsdag 5 maj 2011

Oturlig skada på EM förstörde säsongen för Marcus

Marcus Lundgren har tävlat i skotercross sedan sex år tillbaka. Förra säsongen var hans bästa hittills och förhoppningarna inför denna säsong var stora. Då säsongen drog igång hade han bytt ut sin Lynx mot en Arctic Cat. Men skador satte käppar i hjulen.

Under årets säsong fokuserade Marcus på SM- och EM-tävlingarna. Årets SM-tävling hade ett nytt koncept där fem deltävlingar skulle köras som en serie. Efter två tävlingar hade Marcus åttondeplatsen i SM med tre tävlingar kvar.

Fraktur i skuldran
Då åkte han till Lakselv i Norge för att köra EM. Efter att han kvalat in på fjärde bästa tid i tidskvalet så var det dags för det första heatet, som för Marcus blev 100 meter långt. Efter en startsmäll fick säsongen ett oväntat slut. Marcus fick en fraktur på skulderbladet och missade resten av säsongen. Skadan satte alltså stopp på en säsong som hade kunnat bli bättre än förra året.
- Det är svårt att säga så, men det kändes bra, säger Marcus.
Han förklarar att det var efter EM som säsongen började dra ihop sig och att han till slut ramlade ner på en 15e plats i SM.

Nya utmaningar
Nästa år hoppas Marcus att han har mindre otur med skador och påkörningar. Han har även vissa funderingar inför den kommande säsongen, bland annat om han ska anta utmaningen att gå från Pro Stock till Pro Open. Med andra ord, om han ska köra otrimmat eller trimmat.
- Inget är väl direkt klart, men jag hade i alla fall tänkt fortsätta med Arctic, säger han.

”Det är väl målet”
Han kommer fortsätta att fokusera på SM och målet är att nå en pallplats. Det är åtminstone målet med nästa säsong. På frågan om hur han ser på de kommande fem åren så är svaret ett annat.
- Jag hade gärna velat vinna SM, det är väl målet, säger han.
TEXT OCH FOTO: CHRISTOFFER MARKSTRÖM