söndag 8 maj 2011

Guldklubbens stipendium till Julia Rumbutis

Julia Rumbutis och Gunnel Nilsson 
Guldklubbens representant och stora idrottsprofil Gunnel Nilsson som delade ut ett stipendium på 3.000 kr till Julia Rumbutis. Gunnel tyckte att det var extra roligt att få dela ut detta stipendium då hon själv varit med och startat Älvsbygymnasterna på 60-talet, tränat mamma Sara Rumbutis under 70-talet samt följt och engagerat sig i föreningens utveckling under alla år
Linn Norman, Älvsbygymnasterna i repklättring.

Att nu en av föreningens stora löften visat framfötterna internationellt och tagit sig in i OS-satsningen mot Rio 2016 är en milstolpe som många gläds över.
Linnea Åberg, Älvsbygymnasterna i benlyft. Sara Rumbutis räknar antal på 30 sekunder.
Anatoli Cup är en tävling som genomförs två gånger per år och sedan starten 1992 har vi nu hunnit med 36 tävlingar.
Alice Nyberg, Älvsbygymnasterna i piksittande under överseende av domare Lars Stenberg Luleå.
En av Älvsbygymnasternas första ryska tränare Anatoli Polivanchuk, är upphovsman till tävlingen. En tävlingsform som Sovjet använde sig av vid alla gymnastikskolor som fanns.
Tilda Norman, Älvsbygymnasterna, blir bedömd i sin brygga av Karin Beland Polcirkelgymnasterna Jokkmokk.
Dagens tävling flöt på bra trots ett stort deltagarantal på närmare 80 gymnaster som genomförde 10 grenar. Stillastående längdhopp, armuppdragningar, repklättring och armhävningar med klapp är några av grenarna.
Linnea Åberg i brytning.
Viktigast för gymnasterna är inte placeringen utan tävlingen mot sig själv, att se hur man utvecklats i styrka sedan förra tävlingen är intressant.
Embla Lundström Älvsbygymnasterna i grupperat stödjande. Domare Tora Garberg Älvsbyn.
Därför uppmuntras antal starter med plaketter för gymnaster som varit med 6, 8 eller 10 tävlingar. För de flitigaste finns det pokaler att få om man varit med 15, 20, 25 eller 30 tävlingar.

Text: Sara Rumbutis
Foto: Anders Åberg Älvsbyn