fredag 6 maj 2011

Älvsbyn brände chanserna till seger i första halvlek

Johanna Björk grattas efter sitt straffmål.

- Sämsta matchen för året!
Mats Andersson, tränare för Älvsbnyns fotbollsdamer, var inte nådig i kritiken efter förlusten i premiärmatchen mot Infjärden med 1-3 (0-0).
- Vi brände åtta givna lägen i första halvlek och missade fyra passningar av fem i andra.
Anna Stenberg var nära att göra mål...

På försäsongen har Älvsbyns fotbollsdamer gått som tåget. I träningsmatchen mot Infjärdens division II-lag, som då hade spelare med allsvenska meriter med, klarade ÄIF 3-3.
Lisa Renlund likaså...

Och i fredagskvällens seriepremiär hemma på Älvåkra blev starten lovande. ÄIF stressade sönder Infjärden och skapade chans på chans. Men skärpan i avsluten var dålig samtidigt som gästernas målvakt Angelica Strandberg storspelade.
Älvsbyn kunde ha lett med både två och tre mål i paus.
Nina Norberg höll sig framme...

Och när målen uteblir - ja, då kan matchbilden vända. Så även denna gång. Efter en tilltrasslad situation framför hemmamålet, där bollen gick som en flipperkula i spelarhögen, kunde gästernas Emelie Berglund göra 0-1.
Emelie Berglund gjorde ISK:s först mål.

I samma veva skadade ÄIF:s målvakt Caroline Berell fingret efter att ha blivit sparkad och tvingades utgå.
Victoria Olovssons 1-2-mål för gästerna fick Helena Norberg och ÄIF på knä.

Scenförändringen satte tydligen ÄIF-tjejernas nerver i dallring. Spelet blev stressat och slarvigt. Men nytt hopp tändes när Lisa Renlund fälldes bryskt av målvakten Angelica Strandberg och domaren dömde straff.
En straff som Johanna Björk säkert satte i mål.
Men i sin iver att vinna tappade Älvsbyn positionerna i försvarsspelet. På en kontring kunde först Victoria Olovsson springa sig fri och lägga bollen i mål.
Elin Gran kan liggande se bollen rulla in i nätmaskorna

Strax därefter kom avgörandet när Emelie Berglund sprang sig loss på högerkanten och slog ett inlägg till en fristående Elin Gran.
Därmed slutade division III-premiären i moll för ÄIF.
- Det är bara att rycka upp sig, sa en märkbart missnöjd Mats Andersson.
I första halvlek satte ÄIF sina gäster under press.

Emelie Berglund, som svarade för ett mål och ett målgivande pass, var glad över ISK:s seger men tyckte ändå lite synd om Älvsbyn.
- Ja, det var lite delade känslor. Jag hoppas ju att det går bra för Älvsbyn och att de krigar om seriesegern, berättade hon.
Nämnas i sammanhanget bör kanske att Emelie brukar fotografera ÄIF:s matcher för alvsbyn.just.nu. Hon har dessutom spelat i länslaget med Älvsbyns back Helena Norberg. De var även på elit-lägret i Halmstad tillsammans för fem år sedan.
Mittbacken Hilda Granström var den enda som Mats Andersson ville ge godkänt. Men vi väljer även att plussa Lotta Andersson, Stina Öberg och Johanna Björk.
Utmärkt domartrio var Rolf Viklund (huvuddomare), Gert Nilsson och Sven-Erik Sundberg.
Se även bildspel från matchen nedan:
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND