tisdag 1 mars 2011

Fina framgångar för Älvsbygymnasterna i Kiruna

I lördags genomfördes Mini- Midi- och Maxi Cup i gymnastik för flickor uppe i Kiruna med fina framgångar för Älvsbygymnsterna.
Alla deltagande Älvsbygymnaster.

Miniklassen är för unga gymnaster (under 12 år) som dessutom saknar vana att tävla med valfria program.
11-åriga Wilma Nordlund från Arvidsjaur genomförde sina serier stabilt och fallfritt och nådde fina 32,85 poäng vilket räckte till seger i klassen. Klubbkamraten Tilda Johansson (10 år gammal) kom på femte plats med 27,15 poäng. Älvsbygymnasterna hade 10-åriga Alice Nyberg på 8:e plats med 24,90 poäng och tävlingarnas yngsta deltagare Tilda Norman, blott 7 år gammal, som kom på 14:e och sista plats, men som tog hem charmpriset hos publik och domare med bred marginal!

Midiklassen är för flickor 12 år och äldre samt för flickor som tagit medaljplats i Mini vid tidigare tävlingar
11-åriga Elise Pettersson från Älvsbygymnasterna tog första plats med fina 39,75 poäng, klubbkamraten Elin Lundström, 12 år, tog bronset med 37,15 poäng, på sjätte plats kom 12-åriga Kajsa Söderberg och på 12:e plats jämngamla klubbkamraten Linn Norman.
Elin Bergvall mitt i ett tävlingdshopp

Maxiklassen är för gymnaster som tävlar på aningen modifierade internationella krav.
Älvsbygymnasterna ställde här upp med 8 gymnaster. 14-åriga Julia Rumbutis kom hem på blixtvisit från Stockholm och gjorde ingen besviken. Trots att hon ännu inte kört igång med serieträning för fullt så vann hon en säker seger på höga 54,00 poäng före storasyster Adina Rumbutis som nådde 48,60 poäng. På tredje plats kom 12-åriga Linnea Åberg med 43,15 poäng, bara två tiondelar efter parkerade 13-åriga Jenny Knuts på 42,95 poäng. Cajsa Granström blev 6:a med 41,45 poäng, Elin Bergvall 9:a med 40,25, Wilma Karlsson 10:e med 39,40 och Anna Nilsson som bara deltog i två grenar kom på 15:e plats med 17,50 poäng.
Lördag den 5:e mars tävlar fem av föreningens gymnaster vid Hammarby Cup i Stockholm; Linnea Åberg deltar i "Steg 7 tävlingen" och i "Sverigepokalentävlingen" tävlar Adina Rumbutis, Jenny Knuts, Cajsa Granström och Elin Bergvall.
Linnea Åberg på bommen i ett lantmätarhopp.

Julia ligger på SOK-läger hela veckan i Eskilstuna och tävlar nästa gång vid Junior SM i Stockholm 19-20 mars.