måndag 4 oktober 2010

Vilken medaljskörd för Älvsbygymnasterna!

Älvsbygymnasternas delegation kom hem från den internationella tävlingen "Mälarcupen", som genomfördes i Stockholm lördag-söndag, med 14 medaljer!

Adina Rumbutis (15 år) gjorde sin sista start i juniorklassen. Avslutade på 9:e plats (av 25 startande) med poängen 41,70. Ett bra resultat av Adina som var nöjd med tävlingen trots att det inte ledde till någon grenfinal denna gång.
Julia Rumbutis (13 år) gjorde sin första start i juniorklassen. Julia visade sig vara i samma fina form som vid förra helgens internationella tävlingar i Turkiet och hon slutade på fin 2:a plats med poängen 49,20 efter 15-åriga Jonna Adlerteg (Eskilstuna GF) som hade 51,50.
Jonna tävlade med framgång vid Junior EM i våras och tog medalj vid sommarens Ungdoms OS i Singapore så det var en bra värdemätare för Julia som har åldern inne för Ungdoms-OS nästa sommar.

Julia tog sig vidare till grenfinaler i hopp, barr och fristående (bara två svenskar per gren tillåts vara med).

David Rumbutis (10 år) startade i yngsta pojkklassen, där även 12-åringar hade rätt att delta. David gjorde en bra tävling och slutade på 3:e plats med 68,47 poäng efter segrande Kim Wanström (12 år) från Hammarbygymnasterna som fick 70,87. På andra plats kom Christian Cindric från Malmö. David kom vidare till fyra grenfinaler.

21-årige Toni Simonen gjorde en kanontävling, vann övertygande och satte personligt rekord i mångkamp med 82,23 poäng. På andra platskom  Måns Stenberg Brommagymnasterna med 80,20 och på 3:e plats Oliver Nutzi, Schweiz 75,63.
Toni kom vidare till samtliga grenfinaler, men en öm fot gjorde att han avstod start i hopp och fristående (som normalt tillhör Tonis starka redskap). Åter ett starkt besked inför VM i Rotterdam för Toni (VM genomförs i mitten av oktober).

Grenfinalerna
Julia tog silver i hopp med snittet 12,75 på sina hopp, mot segrarens (Victoria Genberg STG) 13,15.
I barr blev det åter igen ett silver , denna gång efter Jonna Adlerteg. Julia fick poängen 11,20 och Jonna 13,35.
I friståendet hade Julia ett kostsamt övertramp med tre tiondelars avdrag vilket kostade henne segern i redskapet. Poäng 12,05 mot 1:an Johanna Jonas, Island, 12,35.

David chockade genom att som ende och yngste deltagare vid tävlingarna visa upp en trippel skruv på sin förstalänga i friståendefinalen! Vi tror aldrig att det hänt tidigare att en 10-åring kört så svårt. Trots att orken tröt i slutet och hans femte och avslutande länga med dubbelskruv gav fall så räckte Davids 13,90 poäng till seger före Kim Wanströms 13,80.
Hoppfinalen gav också medalj av ädlaste valör för David som fick snittet 12,575 poäng, och även denna gång före Kim Wanström som fick 12,45.
I barrfinalen hade David marginalerna på sin sida när han vann. Denna gång med poängen 11,85 och åter igen precis före Kim Wanström som hade 11,80.
I räckfinalen föll David en gång men resultatet räckte i alla fall till en silvermedalj. David hade här 9,75 poäng mot Kim Wanströms 11,90.
Toni var Mälarcupens obestridlige kung. Med grensegrar i bygel (12,60 p), ringar (14,20 p) och barr (13,65 p) samt silver i räck (12,70 p) efter Måns Stenbergs 13,60 gjorde Toni ett snyggt avslut på denna tvådagarstävling.
Toni själv var mycket glad efter helgens kvitto på att formen är på topp inför VM. För bara sex veckor sedan trodde vi att hans fingerskada skulle stoppa honom från tävling denna säsong och att VM inte alls skulle vara aktuellt. Vilken fighter!
Tyvärr blev det inga lag för oss detta år utan vi fick enbart tävla om mångkampsresultat och grenfinaler, men våra fyra startande gymnaster gjorde utmärkta insatser och tävlade faktiskt fallfritt mångkampsdagen!
För fullständiga resultat: www2.gymnastik.se/malarcupen/
Mvh
Sara Rumbutis