söndag 10 oktober 2010

Lyckad uttagningstävling för norrbottengymnaster i Göteborg!

FOTO: ANNA GRANSTRÖM
Helgen den 25 september ställde Älvsbygymnasterna upp med fem flickor och Polcirkelgymnasterna (Jokkmokk) med en flicka. Alla sex flickor lyckades ta sig in i Aspirantgruppen.

Aspiranterna är en nysatsning från gymnastikförbundet., Syftet är att satsa på de gymnaster i juniorålder som tränar och tävlar i den nationella inriktningen och ej blivit uttagna i något landslag men vill utvecklas dit.

Målet med gruppen ”Aspiranterna” är att stärka gemenskapen och öka samarbetet mellan gymnaster och tränare runt om i landet. Att utveckla medlemmarna gymnastiskt och förhoppningsvis ”förlora” några till landslaget.

Syftet med satsningen är också att öka både kvantitet och kvalitet på breddgymnaster i Sverige genom att få dem att sporra varandra.

- I längden hoppas man att detta skall leda till en starkare ställning för artistisk gymnastik i Sverige berättar Anna Granström, tränare i Älvsbygymnasterna.

Uttagningen tog plats i Göteborg den 25 september genom en uttagningstävling i alla fyra redskap. Hopp, bom, barr och fristående.

De 24 främsta gymnasterna på tävlingen tas ut till Aspiranterna för ett år framåt.
Det finns också två wild cards som de ansvariga kan dela ut till gymnaster som
av någon anledning inte tävlat på (eller genomfört) uttagningstävlingen.

Gruppen kommer att träffas minst två gånger om året. Upplägget kan variera från hel träningshelg eller till exempel tävling dag 1 och samträning dag 2.

Totalt 38 flickor var anmälda till ut tagningen, varav fem från Älvsbyn och en från Jokkmokk. Flickornas individuella placering blev Adina Rumbutis Älvsbygymnasterna på 6:e plats, Evelina Lundberg do på 9:e, Cajsa Granström do på 12:e, Maren-Inga Baer Polcirkelgymnasterna på 17:e plats, Anna Nilsson Älvsbygymnasterna på 21:a platsoch Elin Bergvall,do på 22:a plats.

- Målet för oss och Jokkmokk var att ta sig in i gruppen och det har tjejerna verkligen lyckats med säger en nöjd Anna Granström.