söndag 24 oktober 2010

Onödig förlust för TAIF

Anna Strömberg försöker "väcka" TAIF:s spelare i första perioden.
Fyra minuter i första perioden grusade Tväråselets segerchanser i hemmamatchen mot Kiruna AIF.
Då gjorde gästerna fyra mål.
- Sedan blev uppförsbacken för lång, medgav Anna Strömberg, assisterande tränare som inte alls var nöjd med sina "gubbars" start på matchen.

Spelet från lördagens match mot serieledande Pajala var som bortblåst. Det verkade som om TAIF-spelarna trodde det räckte med att ställa in skorna på planen.
- Usch, första perioden var överhuvudtaget inte alls bra från vår sida, tycker Anna.
Nils Nilsson gjorde TAIF:s första mål...

Men den blev en väckarklocka för hemmalaget som kom ut mer taggade till andra perioden där laget målmässigt närmade sig till 2-4.
När TAIF sedan kröp ännu närmare till 3-4 i sista periodens början väcktes hoppet på allvar.
Men nästan direkt efter kontrade Kiruna AIF med att göra 3-5.
- Vi tappade fokus efter att vi gjort målen.
...och Emil Nyman gjorde både 3-4 och 4-5. En ny talang i TAIF.

Men TAIF kämpade vidare och nådde faktiskt ikapp till 5-5.
TAIF-jubel. Här har Roger Nyström (längst till höger) precis kvitterat till 5-5 och jagas av segerrusiga lagkamrater.

Sedan upprepade sig historien på nytt...
Glädjen förbyttes snabbt i besvikelse när gästerna återigen tilläts ta ledningen.
Det här var en match som TAIF borde ha vunnit. Men slarv och passivitet förstörde möjligheterna.
- I andra och tredje perioden kämpade killarna bra. Den här matchen skulle vi ha vunnit. Då är det svårt att vara nöjd med någonting, tyckte Anna Strömberg.
"Försovningen" i första perioden hann tyvärr TAIF aldrig jobba ikapp.
Men vi plussar för TAIF:s talang Emil Nyman och "veteranen" Roger Nsytröm som båda gjorde två mål.
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND
(Komplett matchstatistik kommer senare. Det är tydligen problem med förbundets hemsida).