söndag 10 juni 2012

Första poängen för Älvsbyns fotbollsherrar

Tommy Öhman jublar över sitt 2-1-mål.

Älvsbyn hade länge ledningen med 2-1 i hemmamatchen mot Öjebyn. Men lagets oflyt håller i sig. Det blev till slut 2-2 (1-1) sedan gästerna kvitterat med sex minuter kvar.
- Bra med en poäng, men jag hade räknat med seger, säger tränaren Don Andersson.

...men Öjebyn tog ledningen i matchen.

Älvsbyn inledde piggt och skapade flera vassa chanser, inte minst genom snabbe Tommy Öhman. Ändå var det Öjebyn som tog ledningen efter en kvart genom Jonas Öhman som tilläts stå omarkerad mitt framför mål.

Fredrik "Freud" Johanson kvitterade till 1-1.

Älvsbyn forsatte dock friskt framåt och Fredrik "Freud" Johansson såg ut att kunna lösa hemmalagets nervknutar när han kvitterade på en målvaktsretur efter skott från Tommy Öhman bara fem minuter senare.

Tommy Öhman skapade många fina chanser.

Samme Tommy Öhman hade sedan ett par lägen som var värda ett bättre öde. Dessutom sköt Anders Sundman ett pressat skott som gick förbi gästernas målvakt Jörgen Pettersson men rullade precis utanför stolpen.

Här gör Tommy Öhman 2-1.

I andra halvlek fortsatte Älvsbyns frejdiga spel. Tommy Öhmans ledningsmål bara fem minuter efter pausvilan såg länge ut att kunna ge Älvsbyn första segern i årets seriespel.

Här kapas Anders Sundman av gästernas målvakt Jörgen Pettersson.

Hemmalaget skapade ytterligare några väldigt farliga chanser. David Johansson hade två och vindsnabbe Öhman ytterligare någon. Älvsbyn ville också ha straff när Anders Sundman blev kapad av gästernas målvakt.

Tyvärr föll Älvsbyn längre och längre ner i planen sista halvtimmen. Istället för att spela rejält och med marginaler slogs många slarvpass på mittplan vilket gjorde att Öjebyn kunde ställa om. Även det dåliga självförtroendet började göra sig påmint.

En sådan omställning gjorde att John Sundman i den 63:e matchminuten tvingades fälla en Öjebyspelare som var på väg igenom. Det resulterade i rött kort.
- Jag hoppades på ett gult. Tidigare har jag gjort värre saker som inte gett rött, menar John.

I 21 minuter fick Älvsbyn spela med en man mindre innan även Öjebyn drabbades av en utvisning för snack.
I många lägen försökte sig Älvsbyn på kortpassningenspel på mittplan med mindre lyckat resultat. Spelare gick också bort sig istälelt för att bara kyligt täcka ut gästernas bollinnehavare.

Ett sådant misstag på vänsterkanten ledde till Öjebyns kvittering.
- Synd. Varje poäng är viktig och ingenting fås gratis i den här serien som kommer att bli jättejämn, säger Don Andersson.

Här gör Linus Öhlund en av sina kanonräddningar och tippar bollen förbi krysset.

Älvsbyn målvakt Linus Öhlund svarade för ett antal högklassiga räddningar. Tommy Öhman svarade för spetsen framåt.
Första 60 minuterna spelade hela laget bra på alla fötter. Men som sagt, orken och det dåliga självförtroendet kostade två poäng. Ett extra plus även till Peter Lundberg, David Johansson och Anders Sundman.