Älvsbyns damer tog en förtjänstfull seger

Elvira Nordström grattas direkt efter sitt mål av Anna Berglund.

Älvsbyns damer besegrade Malmberget hemma på Älvåkra med 2-1 (0-0).
Det var en rättvis seger.
- Framförallt gör vi en riktigt bra andra halvlek, berömmer assisterande tränaren Magnus Norberg.

...så här gick målet till.

Älvsbyn trillade boll stundtals riktigt bra.
- Dessutom var försvarinsatsen god över hela planen, tycker Norberg.

Första halvlek blev ganska chansfattig. Men efter pausvilan satte Älvsbyn hårdare press framåt. Inte minst genom snabba Anna Berglund som har förmågan att växla tempo i sin löpning.

Jubel över Helena Norbergs mål.

Men det skulle dröja fram till den 69:e matchminuten innan nolla spräcktes av talangen Elvira Nordström. Sedan avgjorde Helena Norberg matchen med ett distansskott från 40 meter (!) när hon satte 2-0.

Malmbergets tröstmål.

Malmberget tilläts tröstmåla sedan laget fått en indirekt frispark i straffområden sedan domaren Eje Larsson bedömt att hemmalagets annars utmärkt duktiga målvakt Carolin Berell tagit för god tid på sig att sparka ut bollen.