torsdag 17 maj 2012

Nina matchhjälte i skrällsegern mot Öjebyn

Systrarna Norberg. Nina blev matchhjälte och Helena matchens lirare.
Älvsbyn besegrade Öjebyn, med flera tidigare division II-spelare i laget, på Kristi Himmelsfärdsdagen efter en riktig kämpainsats. Segern skrevs till 1-0 (0-0). Matchhjälte blev duracell-kaninen Nina Norberg som gjorde drabbningens enda mål en kvart in i andra halvlek.
- Nu är vi på gång, varnar tränaren Helena Norberg, som själv gjorde comeback i backlinjen och blev utsedd till matchens lirare.

Öjebyn hade bollinnehavet under första halvlek.

Öjebyn har försträkt ordentligt inför denna säsong. Bland annat har laget värvat tre spelare från Infjärden med division II-rutin; Ellen Fors, Victoria Olovsson och Malin Holm. Det var också gästerna som dominerade första halvleken på Älvåkra.

- Öjebyn är stora och tunga att möta. De hade bollinnehavet första halvlek men det kändes ändå inte så farligt, tycker Helena.

Segerjubel i Älvsbyn.

Älvsbyn i sin tur hade svårt att hålla bollen inom laget och flytta upp spelet på gästernas planhalva. Men det blev bättre till andra halvlek. Mycket tack vare två andra erfarna spelare som gjorde comeback; Anna Stenberg och Stina Öberg.
- Vi lyckades trä in bollar bakom Öjebyns backlinje. I första halvlek kunde deras försvar alltid möta oss rättvända, analyserar Helena.

Duracell-kaninen Nina Norberg - alltid på språng med en aldrig sinande energi.

Matchhjälte blev Nina Norberg när hon gjorde matchens enda mål i den 60:e minuten på pass av syrran Helena som hade gett sig ut på en offensiv räd.
- Pappa (Magnus och assiterande tränare, reda anmärkning) gillar inte när jag sticker iväg. Men nu gav det ju resultat (skratt).

Vi kan väl gissa att Helena och Magnus har en del att diskutera över köksbordet.

Frida Dahlberg höll rent i mittförsvaret tillsammans med Helena Norberg.

Helena bildade ett stabilt mittförsvar tillsammans med Frida Dahlberg. Hon blev också, helt rätt, utsedd till matchens lirare.

Med Helenas rutin, spelförståelse och sätt att kommunicera med övriga spelare är Älvsbyn ett mycket bättre lag. Det gäller att Helenas högra fot, där alla ledband är skadade, håller i fortsättningen.
- Vi har hittat ett bra sätt att tejpa den, avslöjar Helena.

Alla spelare i Älvsbyn ska ha beröm för sin kämpainsats. Men ett extra plus till Hanna Samulesson och lilla Emma Stenvall som visade tuffhet och vann flera närkamper i viktiga lägen.

Nina Norberg sprang och sprang och sprang...
- Vi borde sätta en mätare på henne för att se hur långt hon springer varje match. Jag önskar man hade hennes ork, berömmer Helena.

I matchens slutskede hade Öjebyn chansen att kvittera. Men någonstans i denna röra lyckades målvakten Alva Eriksson
freda målet från påhälsning.

Målvakten Alva Eriksson svarade också för en avgörande räddning i slutet av matchen.
- Det blev lite nervigt i slutet, erkänner Helena.

Älvsbyn kan njuta av säsongen första seger efter en tuff serieinledning med matcher mot tre presumtiva topplag; Infjärden, Trångfors och Öjebyn.
- Grattis! Hoppas det smittar av sig på oss, hälsade Don Andersson, tränare för ÄIF: herrlag.

Segerkyssen - ja, den fick lagets maskot lille Liam av mamma Frida Dahlberg.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND