Basamba Fisheru nickar in 4-2 på en fin frispark från Jonatan Holmqvist.
- Starten blev nästan för lätt och Sangis bjöd upp till kamp, säger tränaren Lasse Westerlund.

Att Älvsbyn har ett andralag, eller vi kanske ska kalla det utvecklingslag, är positivt.
- Ja, vi är jätteglada att även kunna va med i division sex, säger assisterande tränaren Lasse Holmqvist.

Andreas "Södde" Södergren var stark och brytsäker i backlinjen.

Som vi nämnt i ingressen så chockstartade Älvsbyn. 1-0 gjorde Mohammad Moktar Salat redan i första matchminuten. 2-0 kom till genom ett självmål och 3-0 gjorde Jonatan Holmqvist på straff.

Kanske trodde hemmaspelarna att det skulle rulla på av sig självt efter den utmärkta inledningen. Men icke. Gästerna repade mod och innan pausvilan var de nästan i kapp.
- Vi hade svårt att hålla i vår fina start, säger Westerlund.

Elva minuter in i andra halvlek kunde emellertid Basamba Fisheru utöka ledningen till 4-2 på en nick. Men Älvsbyn fick ingen lugn och ro. För i anfallet efter avspark så reducerade Sangis på nytt.

Men med 20 minuter kvar kunde Jonatan Holmqvist avgöra med sitt 5-3-mål.