lördag 5 maj 2012

Eländigt väder, eländigt spel och eländigt resultat

Älvsbyns seriepremiär hemma mot Munksund blev lika bedrövlig som vädret.
Förlust med 1-6 (0-3)!
- Så här dåliga har vi aldrig förut varit, suckade tränaren Don Andersson, efter matchen.

Mitko Kabakchiev gjorde Älvsbyns tröstmål.

Allt gick emot Älvsbyn.
Munksund tog ledningen, lite turligt, genom Per Sandberg redan i första anfallet.
- Första målet är alltid viktigt. Och i dag gjorde verkligen Munksund mål på sina chanser, analyserade Don.

Några tappara själar trotsade vädret för att se premiären.

Älvsby spelade dock upp sig efter chockstarten och i den 18:e minuten hade Viktor Lundström ett skott i ribban. Direkt efter kontrade Munksund och en frispelad Martin Karlsson kunde göra 0-2 till gästerna. Bollen studsade inte hemmalagets väg. 1-1 i det skedet av matchen och resultatet hade med största säkerhet blivit annorlunda.

Backen John Sundman blev utvisad i andra halvlek.

Då började Älvsbyspelarna att hänga med huvudet. När Munksund gjorde 0-3 (Fredrik Berggren) så tappade hemmaspelarna humöret helt och hållet.

- Ja, då försvann sista gnistan.

Viktor Lundström hade ett skott i ribban.

Andra halvlek började tyvärr som den första - med att Munksund gjorde mål i första anfallet efter paus. Återigen var Berggren målskytt på en ribbretur. Men många ansåg att han var offside.

Mitko Kabakchiev reducerade till 1-4 i matchminut 64. Men det blev en föga tröst. Gästerna var ofina nog att göra ytterligare två mål genom Martin Karlsson och inhopparen Anders Dahlberg.

- Munksund var klart bättre än oss. Fast det är lätt att siffrorna rinner iväg i  matcher av den här karaktären. Så här dåligt har vi aldrig spelat tidigare. Grabbarna försökte inte ens spela. Det blev en massa tjongande, tyckte Don.

Målvakten Markus "Mojje" Lundgren var bäst i Älvsbyn.

Älvsbyn drabbades också av en utvisning. John Sundman fick syna det röda kortet.

Bäst i Älvsbyn var målvakten Markus "Mojje" Lundgren som svarade för en hel del räddningar.
- Han var också duktig på att stoppa många bollar på första ytan, berömde Don.

I övrig blev hemmapremiären för Älvsbyn lika sur som vädret.