söndag 20 maj 2012

Älvsbyn lyckades skaka Piteå i första halvlek

Olle Sunkvist, en av de bästa på planen, när Älvsbyn spelade bortamatch mot Piteå.
Bästa halvleken för säsongen. Det svarade Älvsbyns fotbollsherrar för i bortamatchen mot Piteå 2. Men det blev förlust med 1-4 (1-1).
- Piteås 2-1-mål blev matchavgörande. För vår del gäller det att jobba vidare. Vi tar den positiva laginsatsen från första halvlek med oss, säger tränaren Don Andersson.

Piteå kom till match med flera spelare från division II-laget.
- De var jätteduktiga och ägde bollinnehavet, berömmer Don.

I första halvlek lyckades dock Älvsbyn med sin taktik fullt ut.
- Vi lät dem medvetet ha bollen rätt mycket sedan styrde vi ut dem mot sidorna.

Älvsbyn fick Piteås spelare frusterarde. När sedan Anders Sundman i 20:e matchminuten, via ryggen, styrde in 1-0 till ÄIF så var Piteå faktiskt för ett tag i brygga. Men via en kontring kunde hemmalaget kvittera åtta minuter senare.
- Piteå har några otroligt snabba spelare och de kom i löpningar från mittplan.

När Piteå , lite tursamt, fick 2-1 på hörna i den 60:e minuten orkade inte Älvsbyn resa sig.
- Det blev matchavgörande.

Peter Lundberg, numera bosatt i Umeå,
var tillbaka i spel för Älvsbyn.

Att sedan ytterligare två bollar trillade in bakom Linus Öhlund i Älvsbyns mål blev av akademisk betydelse. Marginalerna var heller inte denna gång på Älvsbyns sida. ÄIF hade chanser att ta ledningen. Bland annat hade återvändande Peter Lundberg ett skott i bra läge som smet precis utanför stolpen.
- Vi föll tillbaka mer och mer. Men laginsatsen under första halvlek var den bästa för året, tycker Don.

Det lovar got inför framtiden för Älvsbyn som fått en tuff start i årets seriespel. Men så har lagets ställts mot bra motstånd.
- Jag tror serien blir jättejämn. Så nu gäller det att ta nya tag och bärga första poängen.

Beröm till alla älvsbyspelare men ett extra plus till Olle Sundkvist som höll ihop backlinjen och Anders Sundman som slet förtjänstfullt på mittfältet trots att han led av en förkylning.

TEXT: TONY BERGLUND