tisdag 9 augusti 2011

Tung förlust för Älvsbyn trots spelövertag mot Piteå

Så här nära var Viktor Lundström och Älvsbyn att kvittera. Via PIF-målvaktens häl gick bollen i stolpen.
Älvsbyn dominerade första halvlek borta mot Piteå och radade upp chanser.
Men det blev förlust med 0-1 (0-0).
-Det känns surt, säger Greger Sundman, assisterande tränare i Älvsbyn.
I slutminuterna hade Viktor ytterligare en chans...

Därmed gick ÄIF miste om viktiga poäng i toppstriden. Även om Sundman inte ger upp hoppet.
- Fast nu har vi inte saken i egna händer utan måste lita på att andra tar poäng av Piteå och Infjärden.
Erik Sundman fick inte heller in bolluschlingen i mål.

Älvsbyn spelade bra. Framförallt i första halvlek. Mitko Kabakchiev, Viktor Lundström och Erik Sundberg var några av spelarna som hade fina lägen att näta. Men Piteås målvakt Johannes Lidström gjorde några matchavgörande räddningar.
- Sett till matchbilden och chanserna så borde vi ha lett med minst 2-0 i halvlek, tycker Sundman.

Redan i första minuten av andra halvlek kom det matchavgörande målet. Hemmalaget Petter Öhman fick en tå på en hörna och styrde bollen i mål.
- Ett slumpmål. Tyvärr, suckar Sundman.
Simon Häggström, en av många ÄIF-spelare som satte PIF under press.

Efter detta så saknade inte Älvsbyn chanser att kvittera. Närmast kom Viktor Lundström på en inbrytning från kanten. Han lyckades slå bollen mellan målvakten Abramhamssons ben, men bollen studsade via hälen på PIF-keepern och i stolpen.
- Det ville sig inte. Men en poäng var vi definitivt värda, menar Sundman.
Olle Sundkvist nickar bollen mot mål på en hörna.

Älvsbyn spelade som sagt var bra och fyrbackslinjen var klanderfri med John Sundman som topp. Målvakten Linus Öhlund gjorde också två mycket kvalificerade räddningar i andra halvlek.
- Linus är en talang och naturbegåvning som utan träning kan hoppa in och prestera så bra, berömmer Sundman.
Olle använde huvudet många gånger.

Olle Sundkvist också mycket duktig i centrallinjen.
Men alla spelare i Älvsbyn var förtjänta av ett bättre resultat.

Till matchen mot Piteå kom också Älvsbyn med tre tunga jobsposter. Lagkaptenen Anders Sundman var avstängd, Erik Norén (vårens spelare i Älvsbyn) jobbar i Stockholm och Peter Lundberg kunde inte spela på grund av ryggproblem.
Chansder saknades inte för ÄIF.

Tråkigt däremot att höra gnället från framförallt spelarna i Piteå. Där har lagledningen ett problem att genast ta itu med. Visserligen borde Piteå ha haft en straff i andra halvlek men utöver detta gjorde inte domaren Magnus Konradsson, Luleå, några större misstag.

Piteå bör nog vara tacksamma över att inte någon av spelarna snackade till sig rött kort.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND