lördag 20 augusti 2011

Djupdykning av Sikfors

André "Hajen" Viklund attackerade några gånger men fick inte något byte i form av mål denna gång.
Efter segern mot Munksund/Piteå med 9-2 svarade Sikfors för ett resultatmässigt bottennapp mot Svensbyn.
Förlust med 0-7 (0-4).
Detta sedan man bland annat "bjudit" bortalaget på tre straffar!
- Det är för mycket, tycker tränaren Urban Segerlund.
I den här sekvensen i början av matchen missade annars utmärkte domaren, nestorn Alf Karlsson, en tydlig tröjdragning som borde ha gett straff åt Sikfors. Då var ställningen fortfarande 0-0.

Resultatet kan te sig lite märkligt. Inte för att Svensbyns vann. De gjorde sig förtjänta av segern.
Men siffrorna blev väl stora.
I första halvlek höll Sikfors spelet väl uppe fram till Svensbyns 3-0-mål i 32:a minuten.
Oskar Ögren som vanligt betydelsefull.

Det som skilde lagen åt var aggressiviteten och effektiviteten i de båda straffområdena.
- Så fort vi får bollen så ger vi bort den. Passningsspelet var under all kritik, tycker Segerlund.
Patrik Ehlin nickar och är nära att göra mål för Sikfors...

Sikfors saknade dessutom lite av ryggraden i sitt lag genom att Henrik Fahlman och Jim Nilsson saknades.
Dessutom drabbades Fredrik Pettersson av feber och Oskar Ögren hade problem med ljumskarna.
- Det gav oss förstås ett sämre utgångsläge, säger Segerlund.
...men målvakten Christoffer Nyberg i Svensbyn räddar.

Undertecknad tycker trots förlusten att Rasmus Bergman, Gustav Bergström, Oskar Ögren och Patrik Ehlin kan få godkänt.

Målvakten Mattias Nilsson gjorde också en hel del räddningar. Men varför så besviken över straffmålen? Straffmål är aldrig en målvakts fel!

Mattias- titta på bilderna av räddningarna nedan så blir du förhoppningsvis på bättre humör!