lördag 13 augusti 2011

Brassemål när Älvsbyn vann

Anna Berglund avslutar säkert och gör 2-1.
Två snygga "brassemål" av Älvsbyn i andra halvlek avgjorde matchen mot SSK/FC Norrsken.
- Riktigt bra, njöt ÄIF:s tränare Mats Andersson efter segern med 3-1 (1-0).
Norrsken inledde matchen bäst med fysiskt spel.

Norrsken inledde matchen bäst.
- De var stenhårda och vi blev tafatta, tycker Andersson.

Gästerna hade ett par farliga chanser och bland annat ett ribbskott i matchinledningen.
- Vi bjöd in Norrsken lite för lätt.

Men Älvsbyn kämpade sig in i matchen.
- När nerverna släppte och vi började få fast bollen så blev det bättre och bättre. Sista tio minuterna av första halvlek tyckte jag vi tog över matchen, menar Andersson.
Här gör Johanna Björk 1-0 på straff i första halvlekens sista minut.

Älvsbyn tog också ledningen minuten före pausvilan på straff genom Johanna Björk sedan Lisa Renlund blivit fälld.
Klara Grahn kvitterade på straff.

Redan två minuter in i andra halvlek kvitterade SSK/Norrsken genom Klara Grahn. Också detta mål tillkom på en straff.

Men Älvsbyn lät sig inte nedslås. Laget trillade stundtals boll riktigt bra och kom runt på kanterna.
- Vi tog bättre löpningar över hela planen. Att försöka "kötta" sig fram i mitten är ingen idé mot ett så fysiskt starkt lag som Norrsken där de flesta spelarna är två decimeter längre än våra.
Anna Berglund gratuleras efter sitt mål.

2-1 var riktigt snyggt. Anna Berglund fick bollen snett inåt bakåt från högerkanten och placerade den säkert i mål. Hjärnan bakom förspelet var Sara Andersson.
Johanna Björk blev tvåmålsskytt.

3-1 blev nästan en repris på ÄIF:s andra mål. Fast denna gång var det Nina Norberg som serverade Johanna Björk ett inlägg efter marken snett inåt bakåt i bästa brassestil.
Sara Andersson bäst på plan.

Älvsbyn tog genom segern mot Norrsken lite revansch på sig själva efter den bleka insatsen mot Luleå/Lira senast. Återingen visar laget att kapaciteten är mycket hög när allt kuggar i som det ska.

Sara Andersson som vanligt oerhört betydelsefull. Hon fick också rättmätigt priset som matchens lirare.
Nina Norberg gjorde sin bä'sta match i A-laget.

Nina Norberg gjorde sin bästa match i A-laget och var ständigt spelbar på sin högerkant.

Backlinjen var också säker med Helena Norberg som härskare i mitten tillsammans med Hilda Granström och ytterbackarna Stina Öberg samt Frida Bergvall.
Helena Norberg härskade i försvaret.

Hilda och Frida har inte kunnat träna för fullt men gjorde trots detta en mycket bra och stabil insats.

Johanna Björk och Lisa Renlund som vanligt viktiga pjäser i Älvsbyn men de börjar ha krav på sig att alltid prestera.
Evelina Pettersson var också bra...

Vi skulle egentligen kunna räkna upp alla spelare i laget från målvakten Alva Erikson till spjutspetsen Lisa Renlund. Ingen föll ur ramen. Framförallt visade Älvsbydamerna mycket goda kvaliteter i andra halvlek.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND