tisdag 2 augusti 2011

På nytt oturlig förlust för Sikfors mot Arvidsjaur

Ett slumpmål med endast tolv minuter kvar att spela fällde Sikfors i hemmamatchen mot Arvidsjaur med 1-2 (0-1).
- Tyvärr. Jag tyckte minst vi var lika bra och var värda åtminstone ett kryss, summerade Urban Segerlund, tränare i Sikfors.
Hemmamålvakten Markus Öberg kunde inget göra åt Arvidsjars mål och svarade för en fullt godkänd insats mellan stolparna.

Hemmalaget började matchen hyfsat. Men någon utdelning gav det inte.
Istället var det gästande Arvidsjaur som kunde ta ledningen i den 26 matchminuten genom Jesper Renberg.
- Men grabbarna krigade på bra och det såg ganska bra ut trots underläget, menade Segerlund.

När Erik Nilsson kvitterade åtta minuter in på andra halvlek såg det faktiskt riktigt bra ut för Sikfors.
- Då var vi på gång och började ta över spelet. Vi malde ner Arvidsjaur.

Men en oturlig rensning efter en tillkrånglad situation i den 78:e minuten friställde gästernas Jacob Norberg som inte gjorde något misstag utan satte segerbollen.
Efter den händelsen orkade inte Sikfors resa sig.
- Orken tröt. Vi är lite för dåligt tränade och Arvidsjaur är riktigt duktiga på att trilla boll, medgav Segerlund.

Sikfors har många såpelare på skade- och frånvarolistan. Oskar Öhgren fick därför ta en av mittbacksrollerna vilket han gjorde med bravur.
André Wiklund flyttades ut på vänsterkanten efter paus där hans löpvillighet kom till nytta.
- Han rörde sig riktigt bra, berömde Segerlund.

Jim Nilsson också nyttig på det centrala mittfältet. Jim hade också ett jätteläge i andra halvlek men blev för ivrig och kanske inte insåg hur fri han var.
I övrigt en kämpamatch av alla spelare i Sikfors-  trots förlusten som sved. För precis som i vårmötet mot Arvidsjaur fick Sikfors se sig besegrade trots att laget var värda minst ena poängen. Kanske båda...

TEXT: TONY BERGLUND