söndag 25 december 2011

ÄMS kör SM final i Backe

Älvsbyns Motorsällskap som har fått förtroendet från Svenska motorcykel och snöskoterförbundet (SVEMO) att arrangera SM finalen i 2011 års Svenska mästerskap i backe som arrangerar den 26 december i Kanisbacken.

Tävlingen skulle ha arrangerats den 30 april men på grund av det varma vårvädret var Älvsbyns MS tyvärr tvungen att ställa in tävlingen. Då ingen annan arrangör heller hade möjlighet att arrangera tävlingen blev det beslutat i samråd med Svenska motorcykel och snöskoterförbundet (SVEMO) att tävlingen skulle bli flyttad till hösten istället.

Älvsbyns Motorsällskap har goda erfarenheter av stora arrangemang då man tidigare arrangerat SM finalen i skotercross 5 gånger samt Europamästerskap i skotercross 3 gånger. Det är dock första gången i föreningens historia som man arrangerar SM finalen i backe.
Under dagarna före jul. julafton och även i dag juldagen så pågår förberedelserna för fullt, snökanoner har fyllt på med konstsnö det körs snö från parkering och närområde med hjulastare som sedan packas med pistmaskin och banbyggaren Tok-Lasse Lundberg skrev sent på julaftonskvällen följande meddelande till sina klubbkamrater i Älvsbyns Motorsällskap:

- Hjälp behöves med snökanonbevakning i natt på kanis, jag behöver nån som kan hålla uppsikt på dessa så jag kan få sova en stund innan jag ska börja med bygget av banan.

Tävlingarna genomförs under måndagen den 26/12 (Annandag Jul) med första start kl 10.00.
Entré vuxen: 100 kr och ungdom (upp till 15 år): 50 kr.

Startlista/Resultat http://www.svemoresultat.se/resultat99/snoskoter/index.html

Observera dock att nya tävlingsnummer för 2011-2012 är det som gäller för denna tävling.
Förare med nya nummer slipper därför byta till sitt gamla nummer för denna tävling.