torsdag 28 april 2011

SM-finalen i backe ställs in

På grund det varma vårvädret i Norrbotten så kommer Älvsbyns Motorsällskap tyvärr inte kunna genomföra SM finalen i backe som skulle ha arrangerats den 30 April i Kanisbacken i Älvsbyn.

Älvsbyns Motorsällskap beklagar verkligen att tävlingen blivit inställd och de bekymmer som detta medför för förarna som kvalat in till tävlingen. Tidigare år har det funnits gott om snö i Kanisbacken vid denna tidpunkt men våren är ca 2 veckor tidigare än normalt i Norrbotten i år och tyvärr rår vi inte på det varma vårvädret.

Älvsbyns Motorsällskap har sökt efter alternativa orter att arrangera tävlingen på och våra funktionärer har verkligen gjort allt i sin makt för att på något sätt kunna genomföra SM finalen i backe. Men tyvärr har detta inte gått att lösa då det varma vädret tyvärr har drabbat hela Norrbotten och tvingat de flesta skidanläggningar att stänga i förtid. Därför har vi varit tvungna att meddela SVEMO skotersektion att vi tyvärr inte kan genomföra tävlingen.

SM finalen i backe som från början skulle arrangeras den 19 mars flyttades till den 30 april efter samråd mellan Älvsbyns Motorsällskap och SVEMO skotersektion. Detta beslut togs eftersom att SM finalen i backe annars hade krockat med deltävling 3 i skotercross SM samt deltävling 2 i Sverige cupen i skotercross som Team Walles MK arrangerade. Förutom att det innebar ett stort sportsligt problem för många förare att dessa tävlingar krockade så medförde även denna krock problem för Älvsbyns Motorsällskap som arrangör då många av föreningens funktionärer tyvärr inte kunde hjälpa till på grund av denna krock.

Om SVEMO skotersektion inte hittar någon annan arrangör som med kort varsel kan ta på sig att arrangera tävlingen så flyttas tävlingen till ett nytt datum i december. SM finalen i backe skall arrangeras även om det blir till hösten. Älvsbyns Motorsällskap vet att detta medför problem för förarna som kvalat in till SM finalen i backe och vi beklagar verkligen detta.
Andreas Larsson
Ordförande
Älvsbyns Motorsällskap