fredag 1 april 2011

Nybyns IK bygger om ishallen till cykelvelodrom

Nybyns IK skriver på sin hemsida att klubben övertar driften av ishallen i Älvsbyn och bygger om den till cykelvelodrom. Det blir i sådana fall den andra i landet efter Falun.

Så här lyder texten:
"Det som ryktats en tid nu kan äntligen bekräftas, det blir en cykelvelodrom i Älvsbyn redan denna sommar.
Det blir Nybyn´s Cykelklubb som från den 1 maj 2011 kommer att ta över driften för Älvåkra Ishall.
Eftersom ÄIF Hockey dragits med ekonomiska problem en längre tid och inte kan bära kostnaderna längre, så har Nybyn´s Cykelklubb fått ta över lokalerna.
Det kontroversiella i det hela är att cykelklubben väljer att montera ner hockeyrinken och alltså bygga en velodrom i stället.
Det kan förstås irritera många att Älvsbyn inte längre kommer att ha en ishall, men vi känner att cyklingen växer sig starkare hela tiden och vi ser det därför att det är lite som ”att äta eller ätas” säger man från Nybyn´s Cykelklubb. Vi kan inte ta någon hänsyn till hockeysporten utan vi ser helt enkelt bara till oss själva när vi får denna möjlighet. Vi är några som jobbat stenhårt för det här en längre tid.
Den person som främst har gjort detta möjligt är den Ungerske före detta bancyklisten Darul Lirpa som nyligen har flyttat till Älvsbyn.
Darul har genom sina kontakter med sin gamla hemmaklubb fått den gamla velodrombanan när en ny monterades in. Det enda som Nybyn´s Cykelklubb behöver stå för är frakten.
Cykelklubben jobbar i nuläget hårt för att anskaffa 10 st bancyklar som skall gå att hyra på plats. Velodromen kommer inte att bli godkänd enligt UCI s regler, men kommer att duga fullgott i träningssyfte. Enligt uppgift så jobbas det även hårt för att skapa ett cykelgymnasium i Älvsbyn.
Byggnationerna räknas vara igång redan i månadsskiftet maj/juni och förväntas vara klar till invigningen den 1 augusti 2011.
Till upprörda hockeyföräldrar som undrar vad de nu skall göra så kan man från cykelklubben bara tipsa på att köpa barnen en cykel. Detta är trots allt en fantastisk sport.