fredag 22 april 2011

Jonas Berglund klar för Luleå kommande säsong

Älvsbykillen Jonas Berglund har skrivit ett ettårskontrakt med Luleå Hockey.
- Det känns kul att jag fått den här chansen igen, det visar att man gjort något bra förra året. Nu gäller det bara att visa att man skall vara kvar i klubben, ge järnet och göra en bra sommarträning så man kommer väl förberedd till nästa säsong, säger Jonas Berglund, till Luleå Hockeys hemsida.
Jonas Berglund, född 1990, började förra säsongen i Piteå Hockey och hjälpte Luleå Hockey när laget hade problem med skador och sjukdomar. Han gjorde bra ifrån sig i slutspelet där han stod för 3 mål och 2 assist på 12 matcher. Kontraktet är på en säsong.
- Jonas är en spelare som fått sin grund i Älvsbyn och som sedan fortsatt sin utveckling med oss i Luleå Hockey tillsammans med Piteå Hockey. Tanken är att vi skall fortsätta ha en god utbildningsplan för Jonas för att han steg för steg skall kunna etablera sig som en elitspelare, säger Lars ”Osten” Bergström.
- Berglund gjorde det strålande förra året när han vid flera tillfällen kom in och visade vilken gedigen och smart spelare han är och jag är övertygad om att vi kommer att ha fortsatt nytta av honom i vinter, säger Jonas Rönnqvist.
Luleå har även skrivit kontrakt med tre andra spelare under påskhelgen; Robin Jonsson, Konstantin Komarek och måvakten Johan Gustavsson från Västerås.
 - Påsken förknippas av många som håller på Luleå Hockey som en riktigt fin högtid. Det var på påskafton 1996 som vi tog vårt första SM-guld. Och det är därför glädjande att vi till denna helg kan presentera en fyrklöver med spelare till vårt Luleå Hockey som symboliserar erfarenhet, stabilitet, framtidstro och framtidsanda, säger Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström.