Norrbottens TV-pucklag tog sig till kvartsfinal.
Men där blev det stopp mot Stockholm Röd.
Förlust med uddamålet 0-1.

(Se höjdpunkterna från matchen i filmklippet ovan)

Norrbotten började nervöst och tveksamt. Stockholm vann skotten i första perioden med hela 28-4..!
Ändå stod det 0-0 i paus.
I andra perioden spelade Norrbotten upp sig. Men då gjorde Stockholm mål efter en minut och 31 sekunder i spel fyra mot fem.

Älvsbytalangen Andreas Grahn, som varit en av lagets mest tongivande spelare under hela turneringen, fick bästa läget till kvittering när han fick lägga en straff med sju minuter kvar men Stockholms duktige målvakt Linus Söderström lyckades rädda.

Under lördagen spelar Norrbotten placeringsmatch mot Småland.

Anderas Grahn kan, oavsett hur det går, känna sig stolt över vad han presterat. Grahn har definitivt visat att han är en av länets största hockeytalanger i sin ålderskategori.
Kanske har Luleå Hockey inom kort tre spelare från Älvsbyn i sin trupp..? Sedan tidigare finns ju KIm Karlsson och Jonas Berglund i truppen.

Matchen mot Stockholm inleddes med en tyst minut för bortgångne målvakten Stefan Liv.
(Se intervju med lagledaren Stefan "Skuggan" Nilsson nedan)

Resultat och matchfakta från TV-puckens kvartsfinaler fredagen den 9 september:
Västerbotten-Småland 6-1
(1-1, 5-0)
Första perioden: 0-1 (2.44) Pierre Engvall () , 1-1 (17.07) Petter Mäkitalo (Axel Holmström, Isak Stenlund-Ädelgran)
Skott: 16-13.
Andra perioden: 2-1 (2.34) Petter Mäkitalo (Axel Holmström), 3-1 (9.31) Andreas Söderberg (Marcus Pettersson, Alexander Manberg) spel fem mot fyra, 4-1 (9.40) Petter Mäkitalo (Sebastian Aho), 5-1 (15.00) Alexander Manberg (), 6-1 (17.06) Sebastian Aho (Joel Vännström) spel fyra mot fem mål i tom kasse

Skott: 7-11.
Andra perioden: 0-2 (1.40) Johannes Matses (Felix Österlind, Felix Sundin-Hellqvist)
Skott: 4-11. Totalt: 11-22.
Utvisningar: Östergötland 3x2 min, 1x10. Dalarna 3x2
Domare: Johan Sandström, Vallentuna
Publik: 495

Stockholm Vit-Göteborg 2-5
(2-0, 0-5)
Första perioden: 1-0 (3.44) Oscar Nord (Kevin Stenlund, Daniel Bernhardt) spel fem mot fyra, 2-0 (6.46) Daniel Bernhardt (Oscar Nord, Kevin Stenlund) spel fem mot fyra
Skott: 11-8.
Andra perioden: 2-1 (3.39) Andreas Schumacher (Oscar Ericsson, Jonathan Hansson), 2-2 (6.50) Andreas Schumacher (Oscar Ericsson, Lukas Hansson) spel fem mot fyra, 2-3 (10.46) Anton Karlsson (Oscar Ericsson), 2-4 (17.32) Anton Karlsson (Andreas Schumacher), 2-5 (19.26) Kevin Elgestål (Victor Lindgren)
Skott: 8-10. Totalt: 19-18.
Utvisningar: Stockholm Vit 3x2 min, 1x5, 1 Matchstraff. Göteborg 3x2, 1x5, 1 Matchstraff
Domare: Richard Magnusson, Tranås