Därmed missar han spel med Luleå Hockey minst en månad.
I bortamatchen mot Frölunda, i slutet av sista perioden, blev han tacklad mot sargen och tog emot sig olyckligt.
- Jag var på röntgen i går och fick veta att det är en båtbensfraktur, säger Kim till Luleå Hockeys webb-TV.
Se TV-intervjun genom att klicka på bilden eller här...
Trots frakturen spelade Kim de tre efterföljande matcherna mot HV 71, Djurgården och Färjestad i tron att det bara var en ledbandsskada.
- Jag åt lite smärtstillande och tejpade handen ganska hårt, säger Kim Karlsson till NSD och fortsätter:
- Det kändes rätt bra, men det svullnade upp ganska mycket.
Efter den senaste matchen mot Färjestad anade Kim oråd och sökte hjälp. Han fick tid hos läkaren i onsdags och då togs en röntgenbild. Av den första gick ingen fraktur att se.
Men en magnetröntgen dagen efter avslöjade frakturen.
Synd för Kim som börjat säsongen bra.
På tisdag ska han opereras. Sedan väntar några veckor med handleden och handen i gips.
- Jag får träna på att åka skridskor för att upprätthålla konditionen och träna benstyrka, säger Kim till LHF:s webb-TV.
Torsdagen segermatch borta mot AIK blev en ny upplevelse för Kim. Sedan han började spela i Elitserien med Luleå har han aldrig följt laget via TV.
- Det var nervöst, medger Kim.
På Lördag tippar han att Luleå tar sin tredje raka seger mot Timrå.
Så skriver Norrbottens läns landsting om båtbensskador:
"Det är viktigt att gå till läkaren och få behandling för ett brutet båtben eftersom man annars riskerar att bli stel och öm, vilket ofta leder till att man får sämre kraft och funktion i handen. Läkningen kan ta lång tid, men man blir oftast helt bra till slut.
"Ibland syns det inte på den första röntgenundersökningen att man brutit båtbenet, men om läkaren misstänker att man har gjort det gipsas alltid armen. Man får sedan komma tillbaka efter ungefär en vecka för att röntgas igen. Då syns det om man har en fraktur.
Om man har en båtbensfraktur gipsas man oftast med gips som sluter runt hela underarmen, handleden och större delen av tummen. Man brukar vara gipsad i ungefär sex veckor, men det kan ta längre tid än så för båtbenet att läka. Ibland måste man opereras och då kan det ta upp till ett halvår innan man är helt bra."
TEXT: TONY BERGLUND