lördag 10 september 2011

Älvsbyn första lag att besegra Blåsmark i årets seriespel

Här börjar det lukta skräll när Nina Norberg gör 4-3 till ÄIF.
Älvsbyn skrällvann borta mot suveräna serieledarna Blåsmark 5-3 (2-2).
- Jag har ont överallt. Men det är det värt en sådan här gång, sa ÄIF:s lagkapten Helena Norberg efter matchen.
Helena Norberg

Det blev en svängig tillställning på den regnblöta Blåsvallen i Blåsmark.
Hemmalaget tog ledningen tidigt i första halvlek. Men sedan vände Älvsbyn på steken, genom mål på två snygga distansskott. Första prickskytten blev Anna Stenberg och sedan satte Johanna "Ronaldo" Björk ÄIF:s andra mål.
Målskytten Anna Stenberg bjöd på ett härligt minspel.

Innan pausvilan hann dock Blåsmark med att utjämna.
Målvakten Carolin Berell svarade för ett flertal avgörande ingripanden.

Sedan stod matchen och vägde. Seriesuveränerna Blåsmark hade inte förlorat en poäng på hela säsongen fram till matchen mot Älvsbyn. Och hemmatjejerna skapade ett flertal lägen och hade även träffar i ramvirket. Men Älvsbyn spelade klokt och målvakten Carolin Berell stod för ett antal avgörande ingripanden.
Vilken klang- och jubelföreställning det blev för ÄIF mot Blåsmark. Då kan man som Hilda Granström kosta på sig några Chaplin-steg...

Ändå såg det ut att bli en repris från våromgången och matchen på Älvåkra när Blåsmark den gången vann med 3-2 efter ett sent mål. För när mindre än tio minuter återstod tog nämligen hemmalaget ledningen.
- Då fick jag en Deja vu, medger tränaren Mats Andersson.

Men tränare Andersson beordrade fram sina styrkor. Kapten Helena Norberg, normalt mittback, skickades upp närmare fronten. Och ganska snart efter Blåsmarks ledning fick Älvsbyn en frispark 40 meter från mål. Den slog Johanna Björk i nät..!

Och av bara farten, för det var med fart som Älvsbyn avgjorde, så var gästerna ofina att göra både ett fjärde och ett femte mål innan matchen var över. Båda snarlika.
Här avlossar Lisa Renlund skottet som leder till 5-3.

4-3 satte Nina Norberg efter att ha sprungit sig fri på en fin långboll sedan Lotta Andersson smart upphävt en offside.

Sprang sig fri gjorde också snabba Lisa Renlund på ett magnifikt djupledspass - och skrällen var ett faktum.
- Fantastiskt kul, tyckte också tränaren Mats Andersson och fortsatte:
- Vi har slitit med laget för det har varit sjukdomar och skavanker.
Så här nära var talangen Ida Jonsson, född 1996, att få göra mål.

Till matchen mot Blåsmark saknades exempelvis Sara Andersson.
- Men med lite tur och en hel del skicklighet vann vi. Det var nära redan förra gången att vi lyckades lugga Blåsmark på en poäng. Nu vann vi, sa Andersson.