söndag 15 maj 2011

Älvsbyn har fått segervittring i division III - storseger mot Gammelgården

Anna Stenberg gjorde första målet.

Älvsbyns första trepoängare i division III är bärgad efter seger med 4-1 (1-1) borta mot Kalixlaget Gammelgården.
- Skönt att få en vinst. Nu hoppas jag att nervositeten släpper hos tjejerna, säger Mats Andersson, tränare.

Nykomlingen Älvsbyns första trepoängare kom alltså redan i andra omgången.
Efter förlusten i premiären mot Infjärden var Mats allt annat än glad.
- Men nu känns det faktsikt mycket bättre, säger han och skrattar.

Älvsbyn började även matchen mot Gammelgården lite ängsligt och spänt.
- Jag tror tjejerna sätter för stor press på sig själva. Då låser det sig, säger Mats.
En bit in i första halvlek hade Älvsbyspelarna blivit varma i kläderna och skapade bra tryck mot Gammelgårdens försvar.
1-0 till Älvsbyn kom välförtjänt genom Anna Stenberg sedan hon blivit snyggt frispelad via väggspel av Lisa Renlund.
Nina Norberg avgjorde matchen med sit 4-1-mål.

Men fem minuter innan paus kunde Evelina Åhl kvittera på en nick efter att ha fått stå omarkerad i samband med en hörna.
- Att gå till pausvila med 1-1 kändes lite surt, tycker Mats.

I andra halvlek började emellertid Älvsbyn att trilla boll som de kan, vilket gav snabb utdelning. Redan i 48:e matchminuten kunde Lisa Renlund åter ge laget ledningen. Endast fytra minuter senare satte Johanna Björk 3-1 på straff.
- Vi hade säkert tio feta målchanser i andra halvlek. Efter paus spelade alla tjejerna i laget jättebra, berömmer Mats.
Frida Bergvall duktig ytetrback i Älvsbyn.

Spiken i kistan slog Nina Norberg in när hon dödade matchen med sitt 4-1-mål i  86:e minuten.
Nu när första poängen är bärgade kan förhoppningsvis Älvsbyn spela mer avslappnat. Insatsen mot Gammelgården lovar i varje fall gott.
Alla i laget förtjänar stort beröm för insatsen, framförallt i andra halvlek. Extra plus till ytterbacken Frida Bergvall, mittbacken Helena Norberg, mittfältaren Evelina Pettersson och spjutspetsen Lisa Renlund.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND