måndag 2 augusti 2010

Nybyn vann mot Lira

Bildtext: Lira försökte få stopp på Nybyn och Mattias "Tisse" Lundberg med ojusta medel men lyckades inte.
Nybyn har tydligen
anammat den tyska kontringsfotbollen från VM. Två riktigt snygga och snabba omställningar lade grunden till segern mot Lira med 3-1 (2-0).
- Jättefina mål, berömmer tränaren Greger Sundman.

Bildtext: "Freud" Johansson som vanligt orädd.
Nybyn ägde matchen första halvtimmen och tog ledningen med 2-0. Båda de första målen var praktexempel på effektiv omställningsfotboll.
Avslutare i båda fallen var Simon Häggström.
Speceillt det ena målet före paus var som hämtat ur skolboken. Högerbacken Per Hortlund bröt ett uppspel från Lira och spelade bollen till Erik "Gurra" Gudmundsson. Han i sin tur slog en crossboll till Simon Häggström som kyligt avslutade med att skjuta bollen i mål.

Bildtext: Tvåmålsskytten Simon Häggström gjorde succe som yttermittfältare.
- Efter första halvtimmen så tröttnade vi rejält, säger Sundman.
Men tack vare en stark fyrbackslinje och en duktig målvakt i Linus Öhlund sålyckades Nybyn behålla det målmässiga försprånget.
- Linus måste vara i sitt livs form, säger Sundman.

Bildtext: Simon Häggström på nytt.
I 57: minuten kunde dock Lira reducera. Men närmare än så kom inte gästerna. I stället kunde Oscar Lundberg sätta spiken i Lira-kistan med sitt 3-1-mål i den 86:e minuten

Bidtext: Mattias "Tisse" Lundberg försöker blockera en passning.
Nybyn fortsätter jakten på serieseger. I nästa omgång väntar en ren seriefinal mot Bergnäset 4.
Bra i Nybyn var målvakten Linus Öhlund och fyrbackslinjen med Andreas "Södde" Södergren och Erik Norén som mittlås flnkerade av Per Hortlund och Robert Karlsson.
Lånet från Älvsbyn, Simon Häggström, gjorde succé som yttermittfältare. Normalt spelar han ytterback. Bra var också Gurra Gudmundsson som tyvärr tvingades lämna planen med befarad fotskada efter en kollission.

'
Bildtext: Erik Norén glidtacklar och Andreas "Södde" Södergren är beredd att ge understöd.

Bildtext: Simon Häggström var inte bara målskytt utan jobbade hårt också.

Bildtext: Oscar Lundberg sätter stopp för motståndarna.
Bildtext: "Tisse" Lundberg visar akrobatiska talanger.
Bildtext: Simon Häggström och Robert Karlsson (bakgrunden) har koll på Lira-spelarna.
Bildtext: Robert Karlsson med en av många lyckade glidtacklingar. Bakom syns Erik Norén.
Bildtext: "Gurra" Gudundsson leds av planen med hjälp från Oscar Lundberg och"Södde" .
Bildtext: Simon Häggström rensar och Petter Norén skyndar undan bollbanan.