måndag 9 augusti 2010

Effektivt slut räddade poäng

Bildtext: Helena Norberg reducerade till 1-2 med tio minuter kvar.
Älvsbyns damer låg under med 0-2 i bortamatchen mot Luleå DFF då bara tio minuter återstod av matchen. Men mål av Helena Norberg och Johanna Björk räddade en poäng. Därmed är ÄIF:s damer fortfarande obesegrade.
- Bra att få ett kryss även om vi borde ha vunnit matchen, ansåg Mats Andersson tränare.

Älvsbyn var nämligen det bättre laget och skapade flera chanser i första halvlek, bland annat ett par frilägen.
- Men tyvärr missade vi rejält när lägen dök upp, konstaterar Andersson.
I stället var det Luleå som gjorde halvlekens enda mål efter ett missförstånd i ÄIF-försvaret.
Älvsbyn fortsatte att dominera spelet efter paus. Ändå kunde Luleå lite tursamt utöka sin ledning på lagets enda målchans i andra halvlek efter en hörna där bollen studsade på flera spelare innan den med knapp styrfart letade sig i mål.
- Vi fortsatte att jobba på, säger Andersson.
Och tio minuter för full tid kom äntligen utdelningen när Helena Norberg kunde reducera till 1-2.
Kvitterade gjorde Johanna Björk på en frispark från 25 meter och visade än en gång att hon är en otrligt duktig distansskytt.
- I slutändan så kändes poängen skön, säger Mats.

Bäst i Älvsbyn denna afton var målskyttarna Helena Norberg och Johanna Björk (bilden ovan) plus unga talangen Lisa Renlund (bilen nedan)som var pigg och alert.

TEXT OCH BILD: TONY BERGLUND