lördag 2 juni 2012

Snöplig förlust för Älvsbyn

Här gör Rebecca Svensson matchens enda mål. Älvsbyns målvakt Alva Eriksson var chanslös.

Älvsbyn vaknade för sent i hemmamatchen mot Storfors.
I andra halvlek spelade laget aggressivt och tog kommandot. Men då var det så dags. En tafatt insats före paus förstörde poängchanserna och det blev förlust med 0-1 (0-1).
- Jag vet inte varför vi började så dåligt. Kanske måste vi köra hårdare uppvärmningar, funderade spelande tränaren Helena Norberg.

Olivia Jacobsson med bollen under kontroll.

I första halvlek var Storfors etta på bollen. Gästena trillade också boll riktigt bra och hemmalaget fick jaga.
Matchens enda mål kom i 43:e minuten genom Rebecca Svensson på en kontring.

Efter pausen kom Älvsbyn ut som ett nytt lag och sista halvtimmen dominerade hemmatjejerna matchen i jakten på ett kvitteringsmål. Men det blev tyvärr stundtals stressat i avgörande moment.
- Vi fick inte till spelet att fungera på sista tredjedelen av planen. Och när chanserna dyker upp måste vi se till att ha någon vid första stolpen, påpekade Helena.

Anna Berglund hade ett bra läge i första halvlek men fick inte till avslutet.

Anna Berglund visade i andra halvlek sin styrka - att löpa med fart och boll. Flera gånger var hon på väg att rinna igenom. I första halvlek hade hon också ett bra läge men fick inte till avslutet.

I slutet gick Älvsbyn ner på en trebackslinje och Frida Dahlberg följde med upp i anfallen. Det satte press på Storfors som dock lyckades freda sitt mål.
- Svårt att säga vad man ska ändra på när vi ändå spelade så pass bra i andra halvlek. Det var målen som fattades. En snöplig förlust, tyckte Helena.

Anna och Frida är redan nämnda. Plus också till lagkaptenen Evelina Pettersson som slet. Hanna Samuelsson är en talang liksom Elvira Nordström som utsågs till hemmalagets bästa lirare. Målvakten Alva Eriksson gjorde också det hon skulle. Målet var otagbart.

Matchens lirare i Storfors blev tekniska Selma Uddström. Men undertecknad tycker att gästernas högerback, Linnea Roslin, var klart bäst.