söndag 10 juni 2012

Dubbel miniracinghelg

Under helgens två dagar har det varit full fart i Högheden, närmare bestämt på Älvsbyns Miniracingraceway. Under lördagen pågick deltävling 2 i den pågående Sommarcupen
för kategorierna 1:8 Buggy och 1:8 Buggy Junior. Sedan under söndagen höll man deltävling 2 i Norrlandscupen för kategorin 1:8 Buggy.- Jag tycker att det är roligt att vara här, att vara med i svängen, berättar Leif Wiklund, grundaren av Leifs Hobby som kom för att sälja racingprodukter från sin butik.

50 entusiastiska deltagare anlände under lördagen för att delta i racet, varav många av dom hade kommit ända från grannlandet Norge.
- Avståndet spelar spelar ingen roll, berättar Leif som gillar att vara bland dom som brinner för miniracing.

Många duktiga förare fanns bakom rattarna på dom små bilarna. Självklart vart det en och annan bil som for av banan med ett par rejäla studsningar och volter, men som tur var fanns det många funktionärer som kunde hjälpa bilarna upp på banan igen.

Men vad är ett race utan en depå? Depån fanns nära till hands för att man lätt skulle kunna meka med bilarna mellan starterna ifall det behövdes.

Söndagens deltagare hade dock mindre tur än vad gårdagens deltagare hade. Regnet föll så gott som hela söndagen. Detta medförde bland annat vissa förseningar i heatkörning och finaler där en efter en fick avbryta.

Det kommer in vatten i radiodelarna och leran smetar ner bilarna så de blir både svårkörta och tunga. Men lite vatten skadar inte en miniracingfantast.
Nedan kan du gå in och titta på resultaten från de båda dagarna med kamp om placeringar och motståndskraft mot vädrets makter.

Text: Robin Nilsson
Foto: Sterling Nilsson

Resultatlänk

Bildextra: