tisdag 28 februari 2012

EM-brons till Marcus

Älvsbyns MS duktige skoteråkare Marcus Lundgren var i helgen den 25/26 februari och körde skotercross-EM i Alfta. Marcus som representerade Sverige var den ända norrbottningen som skulle göra upp om EM medaljerna med den ytterst europaeliten. Marcus vann till slut brons.

EM avgordes över fyra tuffa finalhat, två på lördag och två på söndag. Körningen stämde bra för Marcus under lördagen och han vann det första finalheatet. I det andra var han fyra. Marcus låg två efter lördagens körning. Söndagens första finalhatet gick det lite sämre men han gick upp i ledningen i EM.
Inför sista finalheatet ledde Marcus men det var totalt sex förare som hade chansen på EM guld. För Marcus del strulade det sista heatet men han lyckades kämpa sig till ett EM-brons, endast fyra poäng från guldet men med samma poäng som tvåan.
Tyvärr hade silvermedaljören bättre placering än Marcus i sista heaten och fick därmed silvret. Marcus är trots detta nöjd med bronset som han vann på med sin Arctic cat. Maskinen är helt ny för året och det har krävts en del träning för att hiita rätt körsätt med den och trots allt var det de bästa pro stock-förarna från europa som var där.
Marcus laddar nu upp inför fortsättningen på SM där han för nuvarande ligger två och medaljerna ska delas ut på SM finalen på Höghedens motorstadio den 31 mars.
Kom och heja fram våra Älvsbyförare då.

FOTO: HELENA LUNDGREN